Колко струва да завършим висше образование в чужбина? Какво е

...
Колко струва да завършим висше образование в чужбина? Какво е
Коментари Харесай

EU COOLтура: Колко струва да учим в университет в чужбина и как да се подготвим за изпитите

Колко коства да приключим висше обучение в чужбина? Какво е значимо, с цел да се подготвим добре, тъй че да имаме късмет да влезем в бленувания университет зад граница? Отговори на тези значими въпроси, а и още доста детайлности за процеса показа Николай Христанов, управител " Висше обучение " в " Интеграл ", в онлайн информационно-образователното ателие " Образованието в бъдеще и за бъдеще ", част от от плана " EU COOLтура ".
Пари и подготовка – това са акцентите за сполучливото кандидатстване за университет в чужбина, стана ясно от думите на Христанов. В презентацията си той особено показа какъв брой средства са нужни да бъдат покрити разноските за такса за образование и разноски за живот, когато учим в университет в чужбина. Г-н Христанов се спря на Англия, Съединени американски щати, Холандия, Дания, Германия, Австрия и Франция като образец, с едно огромно конкретизиране – в множеството от тези страни студентите могат да работят, с цел да заплащат таксата си за образование, само че с работа не могат да изкарат парите, нужни за покриване на целия размер на таксата. В някои страни, като Франция и Дания, има даже твърди граници на заплащането, което студент може да получи с почасова работа.

 EU COOLтура: Да спасяваш човешки живот благодарение на театъра (СНИМКИ и ВИДЕО) EU COOLтура: Да спасяваш човешки живот благодарение на театъра (СНИМКИ и ВИДЕО)
Изкуството може да оказва помощ и да приобщава. Клише, нали? Докато не научим и забележим образците. Такъв образец е кукленият спектакъл „ Цвет...
Що се отнася до подготовката за кандидатстване, Николай Христанов е безапелационен – тя би трябвало да стартира още от X клас! Тогава бъдещият кандидат-студент би трябвало да си обясни какво ще е професионалното му развиване, какво желае да учи, с цел да се осъществя като специалност. В XI клас следва да се акцентира доста на езикова подготовка и детайлно изследване какви изпити и в какви периоди би трябвало да покрие претендентът, с цел да има късмет да влезе в мечтаното висше образователно заведение. Така, в XII клас остава завършващият междинното си обучение възпитаник да се концентрира единствено върху същинския развой на кандидатстване.
 
По отношение на трендовете – какво се търси като висше обучение за специалност, господин Христанов сподели, че в този момент модата е да учиш за доктор, психолог, финансист или юрист. Навлизат обаче и все по-интересни други специалности - да вземем за пример носталгист - дизайнер, който пресъздава време от предишното, с цел да се чувстваш по-добре. VR експерт и още, и още специалности, за които са значими цифровите умения, работа под стрес, за които самите университетите имат специфични стратегии за насърчаване.
Да се научим да мислим и да сътворяваме!
Още в студентските си години разбрах, че можем да учим от 3 до 5 пъти по-бързо, в случай че разберем какви са фундаментите на мозъка. Това показа различен от гостите на онлайн информационно-образователното ателие " Образованието в бъдеще и за бъдеще ", част от от плана " EU COOLтура " ** Петър Шарков. Той е изпълнителен шеф на " Училищна Телерик Академия " – най-мащабната безвъзмездна ИТ самодейност за възпитаници от 1-ви до 12- ти клас и е съосновател на Start It Smart - една от водещите организации, подпомагащи развиването на предприемаческата общественост в България.
 От остарялото се ражда новото: Примери по какъв начин да освежим жилището и къщата ни От остарялото се ражда новото: Примери по какъв начин да освежим жилището и къщата ни
Нови облекла от остарели, нов тип на жилището, къщата, парцела – това са единствено част от опциите за прекрасен живот, който да реализира...
На първо място – научи се да учиш т.е. по какъв начин да се справяш с размера информация, който да усвоиш. Тук е значимо да обърнем внимание на техники за стимулиране на паметта, мисловни карти – все трикове, за които има към този момент доста информация в Интернет. Специално мисловните карти подтикват творчеството и въображението ни – а това са ключовете на новото, на нововъведението! Без цифрова просветеност също не може – така наречен цифров отпечатък, т.е. какво оставяме в Интернет и дали няма да повлияе в бъдеще на живота ни. Владей езика на технологиите – това е различен аспект, без който не можем. А работата в екип е наложителна - това значи да можем да се показваме и да предаваме мислите и знанията си по този начин, че другите да ги схванат. Но евентуално най-важното е да преследвате фантазиите си - това, което ви кара да ставате заран и да не заспивате вечер!
Шарков предизвести и за друго – с напредъка на технологиите доста специалности изчезват или се трансформират. Сега на дневен ред са специалности като водач, барман, шивач, печатар, туроператор, диспечер – все специалности, където човешкият детайл има по какъв начин да бъде сменен софтуерно, поради бурното развиване. Няма сигурност обаче какви специалности ще зародят – просто тъй като зависи от предприемаческия дух на хората!
Като част от " Интеграл ", Николай Христанов работи в организацията от 12 години и като част от Университетския отдел, съветва и спомага на възпитаници и студенти да продължат своето висше обучение в редица европейски страни. Като част от екипа взе участие и в организацията и провеждането на най-големия учебен конгрес за образование в чужбина – ревю " Световно обучение ".
" EU COOLтура " е следващ план, който Българското учебно заведение за политика " Димитър Паница " основава и извършва за младите да чуят посланията и решенията на Европейски Съюз, да схванат, че те са за тях и могат да дойдат и от тях. Проектът е финансиран от Европейски Съюз по Многогодишната работна стратегия на Европейския парламент за разпределяне на безплатни средства в региона на връзката за интервала 2020 – 2021 година Медийни сътрудници на " EU COOLтура " са и. Повече информация можете да намерите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР