Колко процента е намалението на играчка със стара цена 64.90

...
Колко процента е намалението на играчка със стара цена 64.90
Коментари Харесай

Внимание, Черен петък! Търговец свали цената на играчка от 64.90 на 61 лв. и обяви отстъпка 30%

Колко % е понижението на играчка със остаряла цена 64.90 лева и нова - 61 лева? Около 6? Грешите. Цели 30%. Не съгласно аритметиката, несъмнено, а съгласно търговеца.

За куриозния случай описа Ирина Ханджиева пред Нова тв през днешния ден в репортаж по отношение на идния български вид на Черен петък, който в родината му - Съединени американски щати, е на следващия ден, 24 ноември.

Ирина желала да купи играчката и снимала цената ѝ, с цел да може да ревизира дали ще бъде понижена и с какъв брой. Първоначалната цена била 64.90 лева, тъкмо преди огромното понижение станала 87.90 лева и когато пристигнал денят Х, търговецът свалил цената на 61 лв.. Ето по този начин 6-те % набъбнали до 30.

Жената реагирала, а гузният търговец се оправдал с техническа неточност и свалил продукта от продажба. Това е и най-ефективният метод да се предпазите от машинация - да следите цените авансово, най-малко месец, и в деня на пониженията да ревизирате действителни ли са пониженията, посъветва ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов пред Нова тв.

Ако не сте го създали, може да посетите няколко магазина и да видите цената на определения от вас продукт - това също евентуално ще ви ориентира дали понижението на обещано място е същинско, посъветва Истатко Томов от КЗП.

В навечерието на Черен петък от КЗП припомнят също, че при пазаруване на артикули с отстъпки имаме право на претенция - по този начин, както в случай че сме купили продукта на постоянната му цена. За онлайн покупките този период е 14-дневен, подсети Маргаритов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР