Колко пари ни трябват, за да преживяваме? КНСБ изчисли, че

...
Колко пари ни трябват, за да преживяваме? КНСБ изчисли, че
Коментари Харесай

Колко пари на месец трябват, за да преживяваме

Колко пари ни трябват, с цел да претърпяваме? КНСБ пресметна, че за естествен живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и две деца през третото тримесечие са нужни 2340 лв. на месец.

Тези пари са нужни, с цел да се задоволяват главните потребности, свързани с храна, с изискванията на живот, опазване на здравето, обучение, превоз и отмора по отношение на междинните български стандарти

Средно на човек от този вид четиричленно домакинство издръжката на живота е 585,09 лв..

Издръжката нараства с 0,7 на 100 по отношение на предходното тримесечие и с 2,6 на 100 на годишна база.  В пари едногодишното повишаване е с към 60 лв..

Необходимите средства за естествен живот на четиричленно домакинство в София са 3055 лв., приблизително на човек – 763,80 лв.. Издръжката в столицата надвишава междинните равнища на издръжката на живота в страната с 30,5 на 100.

73,3 на 100 от семействата в страната живеят с общ приход под нужните средства за прехрана на живот. Намаляват обаче семействата, които са под издръжката - през 2008 година те са били 88 на 100 от всички, сочат данните на КНСБ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР