Колко от нас знаят, че актьорът, изиграл Ханибъл Лектър в

...
Колко от нас знаят, че актьорът, изиграл Ханибъл Лектър в
Коментари Харесай

Как Андре Рийо се среща с Антъни Хопкинс или за историята на един валс

Колко от нас знаят, че артистът, изиграл Ханибъл Лектър в „ Мълчанието на агнетата ” и едни от най-големите злодеи в киното, е композирал гальовен валс?

През далечната 1964 година Антъни Хопкинс, още 27-годишен, свири и композира музика. Но в продължение на 50 години носителят на „ Оскар ” и един от най-знаменитите артисти на столетието изпитва срам да покаже пред света своето произведение.

През 2011 година най-накрая взема решение да трансформира партитурите в музика и да даде живот на своя валс. Сам избира да повери тази значима задача не на различен, а на холандския цигулар и диригент Андре Рийо.



Рийо споделя историята по какъв начин негов сътрудник му се обажда по телефона с предлагането. Но защото маестрото получава стотици сходни запитвания, за малко да пропусне, че в този случай става дума за огромния артист. Двамата се срещат в студиото на Андре Рийо в Маастрихт. Разговарят, разискват детайлите. Голяма роля играе и брачната половинка на Антъни Хопкинс, която го предизвиква.



Премиерата на валса се състои през 2011г. във Виена пред защита публика. С типичния си възхитен звук маестро Рийо показва историята на валса и неговия композитор. В атмосферата на виенска бална зала, измежду шума на обилните рокли и възбудата на музикантите от оркестър „ Йохан Щраус ” валсът зазвучава. Съпругата на артиста плаче. А Антъни Хопкинс се вълнува като малко дете, лицето му показва всевъзможни усеща, следвайки акцентите на личното си създание.

Така след 50 години огромният артист и огромният музикант демонстрират на света „ And the waltz goes on ” / И валсът продължава/. Оттогава видеото натрупа милиони гледания в мрежата.

Маестрото извършва валса в огромните концертни зали и площади под хиляди овации. И постоянно, когато сър Антъни Хопкинс участва, очите му се насълзяват. Да разчустваш Антъни Хопкинс не е елементарно, само че Андре Рийо го прави.

Дали ще чуем красивия валс на Хопкинс на 8 юни в зала Арена Армеец? Билетите за концерта на Андре Рийо са към този момент на привършване.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР