Колко опасно може да бъде преминаването с автомобил по дълъг

...
Колко опасно може да бъде преминаването с автомобил по дълъг
Коментари Харесай

Пълен абсурд: Опасен мост с изгнили греди е единственият път до квартал в Своге /снимки/

Колко рисково може да бъде прекосяването с автомобил по дълъг въжен мост над пълноводна река? В сходно премеждие непредпазливо, всеки ден, вземат участие хиляди поданици на община Своге. Често хората не подозират, че единствено шансът ги е отвел невредими на другия бряг.
По думите на жителите на кв. "Левище " в мостът е издигнат през 1957 година, а през 1963 година е паднал в река Искър поради тежестта на снега. Днес мостът е в окаяно положение. На места са излезли и пироните на гредите.
„ Гредите са амортизирали, материалът е фалшив. Този мост е единствения път до вилите”, изяснява гражданин на квартала.
Гражданите споделят, че по моста минават служащи с тежка техника. Те се опасяват, че в случай че се наложи да извикат кола за спешна помощ или пожарна, те няма по какъв начин да доближат до домовете им. Опасяват се, че някой ден гредите ще се счупят и някой ще пропадне с автомобила си в реката.
„ На територията на общината има над 60 мостови уреди. На този мост преди няколко дни извършихме козметичен ремонт. Ние имаме право единствено на настоящо поддържане. Основен ремонт нямаме нито право, нито опция. Мостът се намира над река Искър и е държавен”, изясни зам.-кметът на община Своге Илия Богданов.
Той добави, че е отправено искане към Комисията по бедствия и повреди за финансиране на ремонтите на рискови уреди. От Комисията към момента не са изпратили отговор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР