Колко място му трябва на човек? Няколко квадратни метра стигат,

...
Колко място му трябва на човек? Няколко квадратни метра стигат,
Коментари Харесай

Как се живее на 9 квадратни метра

Колко място му би трябвало на човек?

Няколко квадратни метра стигат, считат жителите на така наречен мини-къщи. Тази нова мода идва от Съединените щати и е отговор на поскъпващата жилищна повърхност в огромните градове.

Британският режисьор Апо Чан е един от жителите на мини-къща. Той живее в 9 кв. м.

Миниатюрната му къщурка е на колела.

"Готиното е, че като влезеш вътре, се намираш по едно и също време в хола, в кухнята, в спалнята и в коридора. Всичко е конструирано по този начин, че можеш да го отвориш и след това да го затвориш. Тоест, имаш всичко на едно място ", споделя Апо.

В къщата му всичко, което не ти е належащо сега, може да "потъне " в пода, в стените или в чекмеджетата.

"Когато си си приключил работата в кухнята, би трябвало да прибереш печката. Такава е концепцията при всичко в тази къща. В началото това от време на време е дразнещо, само че с времето свикваш и осъзнаваш какъв брой функционално е в действителност ", счита режисьорът.

Да живееш в дребна къща значи на първо място едно: би трябвало да се ограничаваш.

По-малко разкош, по-малко движимости. Приемлива опция за от ден на ден хора.

Die zwei Architekten Simon & Andreas wollen mit ihrer Firma @cabinspacey Dächern bebauen. Das Interview gibt's hier: https://t.co/6tX1Oc2Fzk
— Urbanist Magazin (@urbanist_mag) 12 септември 2016 година
Миниатюрните къщи биха могли да основат преференциално жилищно пространство и в огромния град.

Като компактните кабинки, които могат да бъдат сложени върху неизползвани досега площи. Например по покривите на жилищните здания.

"Градската инфраструктура на процедура влиза в постройките и стига чак до покривите. И навръх това място желаеме да създадем връзката с кабинките. Хубавото на града е, че инфраструктурата е на всички места ", разяснява Симон Бекер - проектант и съосновател на Cabin Spacey.

Crise du #logement: Bientôt des mini-maisons sur les toits de #Berlin https://t.co/drt8G4TF8D @cabinspacey #Urbanisme pic.twitter.com/tkpu9mRuK3
— We Demain (@WeDemain) 19 октомври 2016 година
Къщичките на Cabin Spacey оферират повърхност от 20 кв. м. Засега това са единствено модели, първият първообраз се строи сега. Къщата ще коства 50 хиляди евро. 40 души към този момент са показали интерес.

"Тази идея, този артикул ни дава опция да запълваме площи, които не са обхванати от стандартното жилищно строителство. Целта ни е да се възползваме от всички неизползвани досега площи, които са задоволително огромни за инсталирането на дребна къща ", споделя Бекер.

Идеята е с огромен капацитет. Само в Берлин годишно има потребност от 17 хиляди нови жилища.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР