Колко малко трябва, за да може да променим средата, в

Колко малко трябва, за да може да променим средата, в ...

Графити срещу омразата.


Колко малко трябва, за да може да променим средата, в която живеем? На този въпрос успява да отговори един графити артист и татуист, който решава да използва уменията си, за да внесе малко свежест в квартала, в който живее.

Така на кръстовището на улиците Mimosastraat и Amsterdamse в Утрехт, Холандия, се появява фасада, изрисувана като гигантска библиотека.
Снимка 418842

Авторът се подписва като Jan Is De Man и творбата му съвсем не е "вандалска" проява, а е координирана с местната община. Нещо повече - в продължение на няколко дни Ян обикаля квартала и пита хората за книгата, която ги е накарала да се усмихнат, като условието е тя да не е на политическа или религиозна тема.
Снимка 418843

Така на фасадата се появяват кориците на най-разнообразни книги на осем различни езика. "Кварталът, в който е направена рисунката, е пълен с различни култури. Забелязах, че тя успя да сближи хората неусетно и без напрежение. Хората се запознаваха, благодарение на любимите си книги и без значение от политическите им различия. Не трябва да изпадаме в крайни мнения, умът ни трябва да е отворен за различията ни", казва Jan Is De Man.

Източник: lifestyle.bg