Колко малко трябва, за да може да променим средата, в

...
Колко малко трябва, за да може да променим средата, в
Коментари Харесай

Графити срещу омразата

Колко малко би трябвало, с цел да може да променим средата, в която живеем? На този въпрос съумява да отговори един графити актьор и татуист, който взема решение да употребява уменията си, с цел да внесе малко прохлада в квартала, в който живее.

Така на кръстовището на улиците Mimosastraat и Amsterdamse в Утрехт, Холандия, се появява фасада, изрисувана като гигантска библиотека.
 Снимка 418842

Авторът се подписва като Jan Is De Man и творбата му напълно не е " вандалска " демонстрация, а е координирана с локалната община. Нещо повече - в продължение на няколко дни Ян обикаля квартала и пита хората за книгата, която ги е предиздвикала да се ухилен, като изискването е тя да не е на политическа или религиозна тематика.
 Снимка 418843

Така на фасадата се появяват кориците на най-разнообразни книги на осем разнообразни езика. " Кварталът, в който е направена рисунката, е цялостен с разнообразни култури. Забелязах, че тя съумя да сближи хората незабелязано и без напрежение. Хората се запознаваха, с помощта на обичаните си книги и без значение от политическите им разлики. Не би трябвало да изпадаме в крайни отзиви, мозъкът ни би трябвало да е отворен за разликите ни ", споделя Jan Is De Man.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР