Колко ли хора могат да се похвалят с чиста годишна

...
Колко ли хора могат да се похвалят с чиста годишна
Коментари Харесай

За три години заплатата на Мбапе е скочила с... 1400%

Колко ли хора могат да се похвалят с чиста годишна заплата от 9.3 млн. евро на 20-годишна възраст? Един обаче сигурно може - това е звездата на Пари Сен Жермен и вторият най-скъп футболист в историята Килиан Мбапе.

Макар преди малко излязъл от тийнейджърска възраст, той издава биографична книга. И в нея се разкрива възнаграждението му, което към края на актуалната акция в Лига 1 е 20.7 млн. евро бруто. След облагането с налози, които във Франция са с доста брутална ставка, чистите му пари са 9.3 млн. евро за отминаващата си акция.

Това е нарастване на заплатата му с внушителните 1400% спрямо първата му такава като професионален футболист, която получи през 2016 година, носейки екипа на Монако. А за идващия сезон парите му ще се усилят даже повече, тъй като такава е клаузата в контракта му.

Така в края на сезон 2019/2020 Мбапе ще вземе брутно заплащане от 22.3 млн. евро, което след облагането с налози ще надвиши 10 млн. евро. Това ще го подреди измежду най-скъпоплатените играчи в света, а съгласно законите на някои страни едвам ще е навършил пълноправие...
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР