Колко лесно човек може да счупи врата си? Една австралийка

...
Колко лесно човек може да счупи врата си? Една австралийка
Коментари Харесай

Майка кихна и си счупи врата, а после се засмя и го счупи отново

Колко елементарно човек може да счупи врата си? Една австралийка потвърди, че няма по-лесно това. 33-годишна майка от Мелбърн, която счупила своя врат до момента в който киха, преди пет години, е претърпяла същата контузия, само че този път до момента в който се смеела, написа Факти бг.

През 2012 година Моник Джефри лежала в леглото, когато ненадейно кихнала. Тя тръснала главата си толкоз мощно напред, че смазала един от гръбначните си прешлени. Тя едвам съумяла да изпрати известие " Помощ " на брачна половинка си, който дотичал от работа и се обадил на незабавна помощ.

Тогава Моник прекарала 14 седмици в ореол — устройство, което се завинтва за черепа на пациента, с цел да държи главата му неподвижна до момента в който се възстановят прешлените на гръбначния му дирек.

Но през април тази година, неприятният шанс още веднъж долита при Моник и тя чупи врата си за повторно и то на същото място.

 Докато била на работа, дамата внезапно усетила неприятна остра болежка във врата и се тормозила. Писала известие на мъжа си, с цел да показа опасенията си, че вратът ѝ е неустойчив.

" Около час по-късно бях в стаята за отдих с един сътрудник, който сподели някаква смешка. Аз по този начин се засмях, че вратът ми още веднъж се счупи ", споделя нежната австралийка.

" Знаех тъкмо какво съм направила. Болката беше в действителност ужасна и доста позната. Извикаха кола за спешна помощ и бях откарана в болница, където ми направиха скенер и ЯМР, с цел да потвърдят, че контузията е на същото място ", споделя Моник.

Сега, тя още веднъж е на легло, заклещена в мъчителния ореол, с цел да може да се възвърне. Но драмата за Моник не свършва тук. Лекарите ѝ съобщили, че в този момент рискът, това да се случи още веднъж, е извънредно огромен и тя ще би трябвало да се подложи на процедури и физиотерапия, с цел да заздрави и укрепи мускулите на врата си.

Лекарите описали на пациентката какво би станало в случай че получи трета контузия на шийните прешлени. При такова стичане на събитията, Моник ще бъде подложена на доста рискова и комплицирана интервенция, при която прешлените на врата ѝ ще бъдат заковани дружно с железни пластини.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР