Колко е здрава вашата коса? Кое е първото нещо, което забелязвате

...
Колко е здрава вашата коса?
Кое е първото нещо, което забелязвате
Коментари Харесай

Колко е здрава вашата коса?

Колко е здрава вашата коса?

Кое е първото нещо, което забелязвате в една жена? Гримът, облеклото и  косата са част от нещата привличащи  вниманието на мъжете и дамите. Добре завършената прическа, поддържаната коса и блестящият тип си личат отдалеко и вършат положително усещане. Но на какво се дължи положителният тип на косата? Ген?Скъпи процедури?Часове пред огледалото?

Едни от главните признаци на хубавичко коса е тя да бъде мека и гладка на досег, да е мощна и еластична и да има личен искра, реализиран без стилизиращи артикули. Ако вашата коса обаче е с цъфтящи краища, нежна и слаба, накъсваща се и без искра, то тогава вие имате потребност от коафьор и грижа. Подстригването най-малко на 3 месеца освежава типа на косата и способства за положителния й тип.

За да се резервира кератиновата конструкция на косата, би трябвало да се внимава със мощната слънчева светлина. През летния сезон носенето на шапки може да я избави от нездравословните лъчи.

Изсветляващите процедури също са нездравословни за косата и нараняват косъма, пресушаването със сешоар, с доста висока температура, лишава влажността й, а прекомерното пламенно четкане и сресване са безпощадни към косата ни. Има редица фактори, които оказват въздействие върху косата. Важно е да знаем по какъв начин да се грижим за нея вярно. Премиването също е част от тези фактори. Ако мием косата си всеки ден – тя ще е предразположена към омазняване. Оптималното миене на косата би трябвало да става 2 до 3 пъти седмично.

С какво се характеризират другите типове коси?

Тънка коса – тя е най-ранимата и чуплива. Уврежда се най-лесно от топлинни въздействия, целесъобразно е от специалистите да се оформя с до 130-150 градуса на пресата. Тя се стилизира по-бързо от останалите видове коси и не се нуждае от високи температури.
Нормална коса – тя е със междинна компактност, варира от права, чуплива до доста къдрава. Подходящата температура на стилизиране при нея е малко по-висока от 150-180 градуса.
Плътна коса – това е косата с най-дебел косъм, той не подава елементарно на къдрене и изправяне. Тази коса обикновенно е по-тежка от останалите, само че пък наподобява по-жива. Температурата на оформяне с преса при нея към този момент е до 230 градуса.

Начини за трайно изправяне на косата

Снимка: pixibay

Колко е здрава вашата коса?

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР