Колко е трудно да се събори един незаконен хотел? Изключително,

...
Колко е трудно да се събори един незаконен хотел? Изключително,
Коментари Харесай

Бременен дивеч, паркирани коли, срязани кабели - какво все спира събарянето на Зимните сараи?

Колко е мъчно да се събори един противозаконен хотел? Изключително, даже след оценки на редица институции, решения на всички правосъдни инстанции и даже след ангажимент от кмета - " Зимните сараи " до язовир " Искър ", благосъстоятелност на Румен Гайтански-Вълка, не се дават.

Миналата седмица Столична община разгласи, че най-сетне стартира събарянето на няколко противозаконни градежа в ловното стопанство " Искър " - хотел, работилница и помещение за адаптация на дива свиня. Те са благосъстоятелност на предприемача Румен Гайтански, прочут и с компаниите си за разчистване, години наред обслужвали боклука в София. Бившата кметица Йорданка Фандъкова не посмя да пипне постройките, въпреки от дълго време да има оценки за тяхната правда (никаква) и правосъдно решение за премахването им.

Но и на новия кмет Васил Терзиев не му се получава от раз - в петък  екипите на общината не са били позволени в ловното стопанство. Съгласили са се да пуснат хора в понеделник. Но през вчерашния ден екипите с технита на общината още веднъж са били блокирани, а пред входа на стопанството даже е паркирана кола.

Обяснението за какво не се позволяват е екологично - съгласно заповед на шефа на стопанството Иван Дивизиев, това щяло да смути дивеча в настоящия размножителен интервал

Директорът на " Строителен надзор " към Следствен отдел към окръжна прокуратура Цветан Тодоров направил няколко опита да се свърже с Дивизиев, заяви " Сега ". Началникът на предприятието, под чиято шапка е стопанството - Валентин Чамбов - също опитал, пак без триумф.

Днес Тодоров разряза с флекс катинара на поратат, местят и автомобила пред входа.

Междувременно обаче екипите от общината откриха един от багерите, оставени там в петък, с прерязани кабели. Започнато е следствие против незнаен причинител.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР