Колко е струвал коронавирусът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)? По

...
Колко е струвал коронавирусът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)? По
Коментари Харесай

НЗОК: Над 680 хил. лв. са заявените плащания за хоспитализации по COVID-19 за три месеца

Колко е коствал коронавирусът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)? По данни на пресцентъра на касата - малко под 700 хиляди лв. са декларираните заплащания единствено за хоспитализации.
Повече от 680 хиляди лв. са декларираните за възнаграждение суми от лечебните заведения за изписаните пациенти, приети в болница с COVID-19. Това излиза наяве от информация на НЗОК за декларираните суми от всички лечебни заведения в страната, лекували пациенти с коронавирусна зараза.
Справката на НЗОК демонстрира още, че през март са регистрирани 44 случаи на COVID-19 в страната, при които пациентите са били изписани излекувани, през април те са 451, а през май – 592. Общият брой на пациентите, за които лечебните заведения са декларирали пращания по клинични пътеки за ковид от НЗОК до 24 май, са 1087.

Традиционно София е водеща в статистиката за коронавирусната зараза – столичните лечебни заведения са декларирали близо 280 хиляди лв. за сполучливо лекуване на приети в болница пациенти с COVID-19. За март те са 18, за април – 204, до 24 май – 221, като общо са 443.
РЗОК-Пловдив регистрира 117 случая на излекувани пациенти, за които лечебните заведения в града са декларирали разходвани средства в размер на 71 700 лева
В Сливен и Ямбол излекуваните пациенти са 67, като лечебните заведения в двата града са декларирали пред НЗОК съвсем идентични суми за заплащане – близо 43 хиляди лв..
Пазарджик също е измежду първите места по брой изписани пациенти, като общо те са 46, а средствата за лекуването им са в размер на 31 266 лева
От началото на април до 24 май са лекувани 105 случая на затруднения в резултат на ковид. Лечението им е поето по клинични пътеки, като цената му е близо 203 850 лв., които лечебните заведения в страната са декларирали пред НЗОК. Най-много пациенти с затруднения след инфекцията са лекувани в столицата – 37 души, по-късно в Пловдив – 30, и в Ямбол – 19.
Броят на лицата, сложени под карантина със заповед на съответната Районна здравна ревизия в страната от 1 март до 24 май, е 613. Сумата, която е декларирана за тях, е в размер на 345, 832 лева
На лечебните заведения са изплатени сумите за месеците март и април 2020 година След като бъдат систематизирани данните и за м. май т.г., през юни ще се изплатят и средствата за тези действия, оповестяват още от пресцентъра на НЗОК.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 29 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР