Колко е спирачният път, ако караме с 50, 60 и

...
Колко е спирачният път, ако караме с 50, 60 и
Коментари Харесай

Експеримент на bTV: Колко е спирачният път при скорост 50, 60 и със 70 км/ч?

Колко е спирачният път, в случай че караме с 50, 60 и със 70 км в час и по какъв начин да реагираме в рискова обстановка на пътя?

Най-много произшествия с пешеходци стават на местата в региона на огромни търговски обекти, паркове и заведения за хранене

„ Като за начало ще създадем опит, с който колата ще се движи с 50 км, спонтанна е една пешеходна пътека. Искам да демонстрираме с 50 км какъв брой е спирачният път, по-късно ще го създадем с 60 и 70 километра в час “, сподели автомобилният играч Александър Димитров.

„ Вятърът има въздействие върху спирачния път “, уточни той. По думите му дъжда най-вече пречел на спирачни път. „ Тогава би трябвало да бъдем деликатни изключително когато дъждът стартира да вали се смесва с прахуляк и се получава настилка като лед “, сподели Димитров.

При 50 км спирачният път е 4 метра.

По думите на автомобилния играч това са най-малко още 2-3 метра от горната страна в София, тъй като асфалтът, където се организира опита, е доста неравен и има сцепление.

При 60 км в час вредите са доста по-сериозни. Спирачният път е с 40-50 см от горната страна.

Спирачният път пи 70 км в час са 12,5 метра.

„ Представете си с 80, 120, няма какво да го разясня “, сподели Александър Димитров.

Екипът ни отиде на местата, на които обичайно се срещат нощните състезатели

„ Шофьорите най-много би трябвало да внимават да бъдат съсредоточени, когато карат. Преди пешеходна пътека. Моят съвет е да върнем газта и да се подготвим за прекъсване, и то за несъмнено прекъсване, да може да реагираме “, сподели той.

„ Трябва да стартираме с образователните курсове, би трябвало да се научат да стопират, множеството хора не могат да стопират нападателно, би трябвало да ги сложим в такава обстановка, че да ги накараме да спрат внезапно и нападателно, да видят какво се случва, по какъв начин блокират гумите, по какъв начин се задейства АБС системата “, акцентира Димитров.

„ Другото са гумите. Аз моля да не се кара лятото със зимни гуми, би трябвало лятна и зимна гума, в България сезоните са такива, че аз моля хората да си сменят гумите, подобаващи за сезона. Контролните прегледи също да обръщат внимание, да създадат цялостна инспекция на спирачната система “, съобщи автомобилният играч.

„ В България тъй като можем да си платим санкцията, подценяваме обстановката и споделяме – няма проблем, аз ще си платя санкцията и ще продължа да караме. Това не би трябвало да става по този начин “, безапелационен бе той.

„ Трябва да засилим контрола по пътищата, би трябвало да се ускоряват глобите, изключително за скоростта “, съобщи Димитров.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР