Колко души живеят тук? Имали ли сте контакти с чужденци?

...
Колко души живеят тук? Имали ли сте контакти с чужденци?
Коментари Харесай

В Куба студентите по медицина търсят COVID-19 от врата на врата

Колко души живеят тук? Имали ли сте контакти с чужденци? Познавате ли хигиеничните правила, които би трябвало да се съблюдават? " Къща по къща 28 хиляди кубински студенти повтарят неуморно въпросите в търсене на нови случаи на ковид, причиняващ COVID-19, споделя " Франс прес ".

В квартал " Ведадо ", в Хавана двама студенти всеки ден би трябвало да обикалят едно и също каре и да посещават общо 300 фамилии. Придружени от доктор, те се отличават от останалото население с белите си облекла и не толкоз с платнените маски, каквито имат път множеството пешеходци по улиците на острова. Повечето търговски обекти желаят от жителите да влизат с тях и жителите си ги вършат сами, споделя организацията в репортаж от Куба.

Опиталата до последно да резервира туристическия си поток макар ковид Куба бе и измежду последните латиноамерикански страни, затворили границите си за хора, които не живеят там, на 24 март. Потвърдените случаи досега са 186, с 6 жертви. Хоспитализирани като защитна мярка са 2837 души.

В Куба, под американско ембарго от 1962 година, има дефицит на доста съществени артикули, от време на време даже на сапун или дезинфектант (който кубинците заместват с разтвор с вода и хлор). Страната обаче се надява, че мрежата ѝ от лекари с плътност доста над междинната в света ще ѝ помогне. Според Световната здравна организация на острова има 82-ма лекари на всеки 10 хиляди души спрямо 32-ма във Франция и 26 в Съединените щати.

Обиколките от врата на врата не са " нищо ново ", споделя съпътстващата двете студентки Лис Кабайеро Гонсалес, на 46 години. Тя е фамилен доктор със заплата 50 $ месечно и постоянно прави това " при всяко съмнение за каквато и да било заразна болест ". Обяснява обаче, че преди 15 дни почнала по-интензивна акция измежду " 100% от популацията ".

Сусана Диас, на 19 година, към този момент е взела участие в сходна процедура - " почти през септември и октомври изследваме за денга ". " А когато се изостри обстановката с ковид, университетът ни предложи да вършим проучванията ", изяснява. При подозрителни случаи се осведоми медицинският център в квартала. " Тук доста обичат лекарите ", споделя Майте Перес, гражданин на 30 години, преди малко дала отговор на въпроси на студентите. " Чувствам се доста добре, тъй като се грижат за здравето ни. "

Майте извършва инструкциите, само че я изтезава една: възбраната за контакт, изпълнен с деликатност, същинско изтезание за кубинците, цитира я " Франс прес ": " Желая да прегърна мама и да я целуна, да я притисна до себе си... само че не може! "

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1436)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР