Колко дни трябва да работят българите, германците, македонците или турците,

...
Колко дни трябва да работят българите, германците, македонците или турците,
Коментари Харесай

Колко трябва да работят българите за един айфон? А другите в Европа?

Колко дни би трябвало да работят българите, германците, македонците или турците, с цел да могат да си разрешат най-новия модел айфон? Една ексцентрична ранглиста,, която образно демонстрира разликите сред обособените страни в Европа.
Порталът Verivox от две години насам изготвя така наречен айфон показател, който демонстрира какъв брой дълго би трябвало да работят хората в дадена страна, с цел да си купят последния модел айфон. В настоящия случай става дума за iPhone 12 с 64 гигабайта памет.
 Apple ще заплати 113 млн. $ поради съзнателно закъснение на старите модели на свои телефони " Apple " ще заплати 113 млн. $ поради съзнателно закъснение на старите модели на свои телефони
Мултинационалната компания „ Apple “ реализира извънсъдебно съглашение в Съединени американски щати, за което ще заплати 113 000 000 $, като обе...
От 3 до 85 дни
Изчисленията се вършат въз основата на междинната брутна заплата в съответната страна. След това месечната заплата се разделя на 21, колкото са приблизително работните дни на месец. Така излиза наяве какъв брой дни работа са нужни за покупката на въпросния айфон. Тъй като цените на телефоните на Apple не се разграничават изключително в обособените страни, айфонът е доста подобаващ като база за съпоставяне на покупателната дарба в другите страни, изясняват създателите на класацията.
Ето какво демонстрира настоящият айфон показател: до момента в който германците би трябвало да работят приблизително осем дни, с цел да си разрешат покупката на последния модел айфон, жителите на Лихтенщайн с техните по-високи приходи събират сумата за към три дни. Именно Лихтенщайн оглавява класацията на Verivox, а в самото ѝ дъно е Молдова, чиито поданици би трябвало да работят приблизително 85 дни, с цел да си разрешат същия модел айфон.
В тази ранглиста България се подрежда някъде по средата - българите би трябвало да работят приблизително 41 дни, с цел да си купят iPhone 12. В прилежаща Румъния са нужни 24 дни, в Гърция - 20 дни, в Турция - 36 дни, а в Северна Македония - 76 дни.
 iPhone 12 има загадка iPhone 12 има загадка
Смартфоните iPhone нормално имат два бутона в профил - един за надзор на силата на звука и един за рестартиране. Новият iPhone обаче...
Още цифри
От класацията на Verivox научаваме още, че в по-бедните страни айфонът нерядко се оказва по-скъп, в сравнение с в по-богатите страни. Докато в Германия iPhone 12 коства към 900 евро, в Северна Македония той се продава за над 1000 евро. Относително безценен е айфонът и в Гърция и Унгария, където цената му надвишава 950 евро. Според портала Verivox разликите в цените се дължат на другите налози и вносни такси.
Индексът разрешава и това съпоставяне: до момента в който с една заплата македонците и молдовците не могат да си купят и половин айфон, потребителите в Лихтенщайн са в положение да си закупят над седем телефона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР