Колко дълъг ще е животът на коалицията зависи от това

...
Колко дълъг ще е животът на коалицията зависи от това
Коментари Харесай

Политолог за новото правителство: Това е брак по сметка и брак по неволя

Колко дълъг ще е животът на обединението зависи от това дали ще бъдат на висотата на стандартите и упованията, които залагат в общественото пространство и които занапред ще проверим през работата, която ще ни покажат. Това е брак по сметка и брак непредпазливо. Събират се, тъй като няма по какъв начин. Това сподели политологът Любомир Стефанов в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Според него изгубили от обединението все още няма. „ Всички получиха това, което заслужават, и то ненапълно съобразително, само че не толкоз целеустремено разпределено от българския гласоподавател. Големият изгубил е „ Продължаваме промяната ", тъй като няма да имат поддръжка от партиите, които биха желали да бъдат към тях. Българска социалистическа партия им идва огромно, мъчно хапче за преглъщане ", разяснява той. Коалицията с левицата може да докара до избрани взаимни отстъпки, които ще бъдат оттатък тяхната линия на толерантност и приемливост и ще ги извади отвън формата им на комфорт. „ Освен това наличието на Българска социалистическа партия не е нещо, което президентът Радев харесва и утвърждава. Почти половината от имената в Министерски съвет ще бъдат хора, работили за президента в последната една година. Може би това е умишлено издирван контрабаланс на присъединяване на Българска социалистическа партия като паритет, с цел да не се допусне усилването й ", добави Стефанов.

Според преподавателя по политически връзки проф. Росен Стоянов огромните печеливши в обединението са в действителност тези, които са изгубили най-вече на последните избори - Българска социалистическа партия. По думите му „ Продължаваме промяната " не са съумели да образуват „ топ тима на България, по този начин както обявиха ". „ Сега са принудени да се преценяват с това, което е допустимо ", сподели Стоянов.

Според него разнобой сред политическите сили ще се проявят сега, в който се седне на една маса и се стигне до пари. „ Всичко ще опира до пари и там ще се разграничава внезапно лявото от дясното мислене. Тогава всички още веднъж ще се върнем към класиката, че има леви политики и десни политики, има леви политици и десни политици ", разяснява Стоянов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР