Колко често трябва да почистваме дома си? Всеки ден, веднъж

...
Колко често трябва да почистваме дома си? Всеки ден, веднъж
Коментари Харесай

Колко често трябва да чистим всяка стая от дома си?

Колко постоянно би трябвало да почистваме дома си? Всеки ден, един път седмично или по-малко? Според специалисти има няколко типичен правила, към които е добре да се придържаме и които ще ни дадат избрана тенденция за това кое, по кое време и какъв брой постоянно би трябвало да почистваме. Вижте ги в канала във vbox7:

Кухня

Според експертът по надзор на чистотата Кайт Щулхов кухнята би трябвало да се чисти всеки ден. Той отбелязва, че не е нужно да вършиме главно разчистване на цялото помещение, само че е наложително да миете мивката, кухненския плот и масата за хранене.

„ Трябва да чистите кухнята всеки ден, тъй като в нея готвите и се храните. Важно е да спазвате оптималната хигиена в това помещение, с цел да избегнете поглъщането на нечиста храна “, споделя експертът.
 кухня iStock/Getty Images
Хол

Кайт Щулхов поучава да почистваме хола най-малко един път на седмица, с цел да премахнем праха от пода и мебелите. Според експертът е значимо да почистваме добре и меката мебел, върху която прекарваме най-вече време.

Баня и тоалетна

Според специалиста банята би трябвало да бъде почиствана най-малко един път на седмица, а тоалетната два-три пъти на седмица. Той припомня, че не би трябвало да забравяте да сменяте хавлиите си един път на седмица.
 Баня разчистване iStock/Getty Images
Спалня

Препоръчва се да почиствате спалнята си най-малко един път на седмица, като най-важното е да сменяте чаршафите си. Освен това специалисти предлагат да давате матрака си най-малко два пъти в годината на професионален хигиенист.
 спалня разчистване iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР