Колко често поглежадате към телефона си, дори когато сте на

...
Колко често поглежадате към телефона си, дори когато сте на
Коментари Харесай

В Ирландия: На бира без смартфон?

Колко постоянно поглежадате към телефона си, даже когато сте на кафе с другари? Е, в този момент ще ви заведем в един ирландски бар, където... потреблението на умните телефони е неразрешено.

Добре пристигнали в Котвата, Кортмаркшери, Ирландия. Барът е една от локалните забележителности. Известен е освен с обичайно положителната си бира, само че и с това, че тук потреблението на телефони не е желателно.
Били Флемниг, притежател на заведението: Сложих табела, която гласи: Може би бихте се въздържали да употребявате мобилния си телефона до момента в който сте при нас.
Ако въпреки всичко се постанова, клиентите излизат вън - приказват или пишат, и по-късно се връщат назад в заведението.
 Колко време стоим в обществените мрежи? Колко време стоим в обществените мрежи?
Нова функционалност във Facebook и Инстаграм - ще можем да проверим какъв брой време прекарваме в обществените мрежи. Освен изчисленията настройката ще разрешава и с...

„ Котвата “ е фамилният бизнес на семейство Флеминг. През последните години забелязах, че със сядането на масата не споделят Добър вечер или ден, а питат има ли безжичен интернет, споделя Били. Е, осигурихме, въпреки всичко държим на клиентите си. И забелязахме, че тук стана безшумно... никой с никого не приказва, продължава били. Това е повода да се решат на сложат сходен надпис.
Падриг Флеминг, притежател на заведението: Хората губят умеенето, изкуството на говоренето, това остарялото - да си поприказваме. Добре по какъв начин да си побъбрим като не приказваме?
А посетителите освен нямат нищо срещу, а и избират да идват в „ Котвата “:
Приказвайте си - не в чата! Защото не е добре, не е добре и за Ирландия, изключително на такива места.Мисля, че е брилянтна концепция. Чудесна. И би трябвало да важи за всички питейни заведения в Ирландия.  Пристрастени към смарт телефоните Пристрастени към смарт телефоните
Социалните медии и потреблението на смарт телефоните имат отрицателно въздействие върху психическото здраве на подрастващите, потвърждават редица изследвания. Сега оба...

Оказва се, че тематиката с или без телефона, изключително когато сте с другари на маса, е изключително настоящ в Ирландия. Дори има концепция за законодателно контролиране на проблема.
Тим Ломбард, сенатор: Обмислям законопроект, който да дава опция да се ревизира по какъв брой часа дневно човек прекарва на телефона си. И когато хората разполагат с тази информация, може би ще контролират и понижат гледането е екраните, което съгласно мен е най-малко 6-8 часа дневно.
А фамилията Флеминг са уверени, че бирата ще е по-вкусна със сладки приказки, а не с взиране в екран.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР