Колите започват снимачната си обиколка в страната от днесПешеходни трекери

...
Колите започват снимачната си обиколка в страната от днесПешеходни трекери
Коментари Харесай

Google Street View обновява картата на България

Колите стартират снимачната си обиколка в страната от през днешния ден

Пешеходни трекери нанасят нови зони на картата от 15 български града (снимка: Google)

Това лято колите на Гугъл още веднъж ще обиколят улиците и пътищата на България, с цел да отразят в Гугъл Maps постоянно изменящата се инфраструктура и пейзаж. При следващото снимане и обновяване ще се включат и фрагменти, снимани от пешеходци, или така наречен трекери.

Street View е известна функционалност на Гугъл Maps, която сега е налична допълнително от 85 страни по света, както и в елементи от Арктика и Антарктида. Благодарение на услугата, потребителите могат да гледат 360° изображения на разнообразни улици, културно и национално завещание. Картите са налични също в Гугъл Earth и мобилната версия на Гугъл Maps.

Гугъл осъзнава нуждата от непрекъснати актуализации, заради непрестанното развиване на инфраструктурата, прецизираха от компанията. Редовното актуализиране на данните от Street View оказва помощ на потребителите да се ориентират по-добре и улеснява планирането на пътуванията.

Зашеметяващите гледки от Рилските езера и Белоградчишките скали, исторически паметници като Античен спектакъл Пловдив и крепостта Царевец, емблематични здания като Национален спектакъл Иван Вазов и Етнографски музей в Пловдив са единствено част от към този момент включените в Гугъл Maps забележителности от нашата страна. Разходки из морската градина на Бургас или до нос Калиакра също са на един клик разстояние за искащите да пътешестват онлайн.

Специалните раници Street View Trekker, с които ще се прибавят нови изображения от България, имат фотооборудване, а камерите са инсталирани на върха. Трекерът се носи от оператор, който обикаля пешеходните зони и автоматизирано събира фотоси по пътя си. Операторът с раницата е свободен да се движи и снима зони, които са недостъпни за колите.

Кадрите от колите и пешеходните трекери се инсталират в 360-градусови панорами, каквито през днешния ден виждаме в Гугъл Maps. До момента трекерите са обиколили някои от спиращите дъха естествени забележителности като Големия каньон, Тадж Махал, Ангкор Ват и Гала̀пагоските острови, както и исторически пешеходни направления във Венеция.

Колите на Гугъл Street View стартират още веднъж снимачната си обиколка в България (снимка: Google)

Гугъл Maps се стреми да направи налични за всички международните забележителности и детайли на културното ни завещание. От години Гугъл Street View оказва помощ да туристите да възнамеряват пътуването си, визитата на разнообразни забележителности, както и да изберат най-подходящото място за настаняване.

В България трекери ще обиколят 15 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Шумен,Хасково и Благоевград, като за първи път на картата, снимани с трекер ще се появят Перник, Сливен, Пазарджик и Ямбол.
още по тематиката
Street View е налична в България от 2013 година насам и се актуализира непрестанно, с цел да поддържа и отразява вярна на действителността картина, подчертаха от Гугъл.

Докато разрешава на всички консуматори да се възползват от Street View, Гугъл се стреми да отбрани поверителността. Събраните изображения не се разграничават от това, което всеки човек може да снима и види, в случай че се разхожда по улицата.

Преди всяка обява изображенията минават през развой на обработка по специфична технология. Замъгляват се лицата на хората и регистрационните табели, тъй че да не могат да бъдат разпознати, като по този метод се пази тяхната дискретност.

Street View предлага спомагателна функционалност за унищожаване на изображения. Потребителите могат да употребяват бутона „ Подаване на сигнал за проблем ” в долния десен ъгъл на всяко изображение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР