Колите вече няма да показват от кой град е човек,

...
Колите вече няма да показват от кой град е човек,
Коментари Харесай

Вижте на кои коли само ще слагат нови номера

Колите към този момент няма да демонстрират от кой град е човек, тъй като ще отпаднат буквите в регистрационните номера на колите.
От по кое време тази смяна ще влезе в действие разяснява заместник-министърът на превоза Ангел Попов в студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.
„ Валидните номера няма да бъдат подменяни. Ще бъдат подменяни единствено номерата на колите първа регистрация и при съответна смяна - продажба или друго събитие “, изясни Ангел Попов.
По думите му, има и други страни, които са се отказали от този районен принцип на номерата.
„ В Европа регистрацията на един автомобил е извънредно обикновена и елементарна интервенция. За разлика от България. Средно дневно единствено в София се записват сред 800 и 900 автомобила дневно - това е извънредно тежка процедура, която нарушава избрани правила. Всеки автомобил, който влезе в България за първа регистрация, той би трябвало да премине на механически обзор, т.е. да се откри неговата валидност - техническа и екологична. Това сега не се правеше и от там излезе концепцията това да бъде разпределено в избрани пунктове за механически прегледи, върху които да бъде поставена извънредно тежка регулация с тежки критерии във връзка с тяхната обезпеченост, на средствата, с които се прави тази инспекция. Агенция "Автомобилна администрация " има система за надзор на техническите пунктове, ние сме я надградили и сме основали една система, която автоматизирано да направляваме всички индикатори на уредите, които са вътре в тези механически пунктове “, съобщи Попов.
Така тези пунктове с изключение на първичния обзор, ще издават и номерата, разясни той и добави, че концепцията е дългите опашки да изчезнат и да бъде по-лесно за хората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР