Колите, паркирали в обновената градина Св.Седмочисленици, вече са санкционирани, съобщи

...
Колите, паркирали в обновената градина Св.Седмочисленици, вече са санкционирани, съобщи
Коментари Харесай

Фандъкова поиска ограничители за коли в градината "Св.Седмочисленици"

Колите, паркирали в обновената градина " Св.Седмочисленици ", към този момент са глобени, заяви кметът Йорданка Фандъкова във Facebook. Масираното влизане на лимузини в алеите, поради венчавка в църквата на 8 и 9 юни (събота и неделя), бе снимано от жители и фрагментите бяха пуснати при започване на предходната седмица в разнообразни осведомителни уеб сайтове.

Контролът върху придвижването на коли в парковете и градините е поверен на общинската дирекция " Зелена система ". Нейното управление е упълномощено от Столичната община " да дефинира режима на придвижване на МПС, обслужващи обекти в зелените площи ".

От 12 юни " Дневник " няколко пъти уведомява " Зелена система " за този случай. Ръководството на дирекцията изиска да получи видеото с нарушителите, след това, на 14 юни, изиска да му се изпратят писмени въпроси по казуса, с цел да вземе отношение.

По мотив продължаващите постове във Facebook по скандалния случай с паркирането в обновената градина, Фандъкова написа на страницата си на 15 юни:

" Проучих случая още предходната седмица – номерата на всички коли са взети и те са получили фишове. Поискала съм и слагане на ограничители, които да стопират влизането на коли към църквата. "

При паркиране в градина фишовете са на стойност 20 лв., оповестиха от Центъра за градска подвижност на запитване на " Дневник ". Ако колите са засечени от паяка, се репатрират до углавен паркинг, за което заплащат още 60 лв. плюс по 1 лев на час престой там. В съответния случай водачите извършители са получили фишове.

Градината " Св. Седмочисленици " е част от ремонта на ул. " Граф Игнатиев ". Новата настилка на алеите бе избрана от софиянци като " плочки за баня " и се наложи да бъде сменена. След това се оказа, че има нарушена нивелация и при първия изобилен дъжд водата се стече към ул. " Граф Игнатиев " и се получиха големи локви.

По утвърждения план на студио А.Д.А. на входовете от улиците към градината няма ограничители и са с широчина, която разрешава придвижването на коли по алеите. Когато има опело, до църквата " Св.Седмочисленици " влиза катафалка, която би трябвало да има особено позволение от общинската дирекция " Зелена система ".

През миналия уикенд не са видяни паркирани коли в градината.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (91)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР