Колите на НСО да бъдат с видеонаблюдение, за да се

...
Колите на НСО да бъдат с видеонаблюдение, за да се
Коментари Харесай

Обмислят видеонаблюдение в служебните коли на НСО

Колите на НСО да бъдат с видеонаблюдение, с цел да се документира всеки пътен иницидент и при потребност да се потвърждава лидерът ли е отговорен или не. Тази концепция е била обсъждана в службата, малко откакто тя бе поета от бригаден военачалник Красимир Станчев през септември. На този стадий концепцията не може да се осъществя, защото има потребност от средства за инсталиране на това видеонаблюдение. То би трябвало да бъде в синхрон и с останалото профилирано съоръжение в колите, заяви Нова ТВ.

Премиерът Борисов разгласи през днешния ден, че диалог за НСО е нужен, само че започването му в този момент може да бъде разчетен погрешно. Кабинетът би подкрепил промяна в активността на НСО, само че в случай че тя се води умерено и от специалисти.

НСО има бюджет от 44 млн. лева за 2020 година Всяка година колите им изминават близо 2 млн. км. Средно годишно случаите с коли на службата са 10. В към половината от случаите провинен се оказва другият водач. Данните са на Националната работа за защита, която от близо 5 години има настоящ закон за активността си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР