Коли срещу Америка се хвърля без каска в света на

...
Коли срещу Америка се хвърля без каска в света на
Коментари Харесай

Соларни автомобили и офроуд в `Коли срещу Америка` по Viasat Explore

" Коли против Америка " се хвърля без каска в света на колите из цяла Америка. Двамата вманиачени по колите водещи - Майкъл Балабан и Рафаел Орлоув, се втурват в епично пътешестване със свирещи гуми от град на град. Във всеки епизод момчетата посещават ново място, където одобряват бясно, шумно или рисково (понякога и трите!) предизвикателство и изследват модерната американска автомобилна просвета.

В навечерието на своята премиера - на 15 август в 22.45 по Viasat Explore, двамата водещи описват пред OFFNews за предаването и и пристрастеността към колите.



- Променила ли се е автомобилната просвета в Съединени американски щати през последните години?

Майкъл: Преди време тя се състоеше в коли с огромни V8 мотори, които да се движат съвсем единствено по права линия. Последните десетилетия навлязоха и европейските и японските привички дружно с техните коли. Те изцяло трансформираха американската автокултура и в този момент американските коли са доста по-маневрени.

Рафаел: Интересно е по какъв начин интернет повлия на цялата автомобилна просвета. Вече е толкоз по-лесно да следваш интернационалните трендове. Виждаме, да вземем за пример, че те почитатели на колите с форсирани мотори наблюдават японските автошоута и противоположното. И по този начин американците стартират да конструират коли в японски жанр, а японците - в американски. Същото въздействие има и от шведските коли.



Снимка: Passion Distribution

- Кое беше най-странното съревнование, което видяхте по време на обиколката си?

Майкъл: Едно, в което участваше кола, захранвана от слънчева сила.

Да, хората биха си помислили, че е страхотна, само че беше извънредно. Все едно да влезеш в доста футуристичен и неуместен ковчег. бяха я конструирали гениални студенти, признавам. Излъгаха ни, че е комфортна за всеки с растеж до 172 см. Мисля, че е дълга към 9 метра. Влязох в колата и се почувствах извънредно некомфортно и по едно и също време с това ужасно. Забавно е. предлагам на всеки да опита.

Рафаел: А аз желая да отбележа първите коли, които пробвахме на Skid Plate Races в Северна Каролина. Бяха умишлено направени доста неприятно, с допустимо минимум сцепление.

Майкъл: Имахме доста малко време за подготовка там, идваше дъжд. За към пет минути трябваше да се подготвим. Давай, в случай че смееш.



Снимка: Passion Distribution

- В кой щат са най-големите автоманиаци?

Майкъл: Бих споделил във всеки. Но без подозрение номер едно е Мичиган. Там всеки е обвързван с тази промишленост по някакъв метод. За мнозина, тя е фамилен занаят от над 100 години. Там тя е в кръвта. 

- Офроуд или асфалт?

Майкъл: Офроуд.

Рафаел: Определено офроуд. И на асфалта се случват занимателни неща, само че въпреки всичко избирам офроуда. Ако желаете да го усетите, скачайте в прахта. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР