"Колелото е завъртяно. Въпросът е докъде и колко ще продължи.

...
"Колелото е завъртяно. Въпросът е докъде и колко ще продължи.
Коментари Харесай

Емил Караниколов: С всеки изминал ден все повече сектори от икономиката започват да боксуват

"Колелото е завъртяно. Въпросът е до каква степен и какъв брой ще продължи. Няма по какъв начин да имаме работеща стопанска система, в случай че нямаме здрави хора ", сподели в студиото на "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия министърът на стопанската система Емил Караниколов  Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980 година През 2001 година приключва право в.

По негово мнение сега ограниченията са такива, каквито би трябвало да бъдат. Изолацията е най-хубавият механизъм. Това не е първа рецесия за стопанската система, само че не може към момента да се каже дали е най-голямата, защото нещата се утежняват с всеки изминат ден.

"Със здрави хора и със сплотена нация ще се оправим ", съобщи министърът на стопанската система.

Европа предлага помощ за бизнеса като схемата 60/40 у нас

Караниколов се съгласи, че избрани браншове от стопанската система ни страдат поради изключителните ограничения, само че и без тях, в случай че никой не върви по хотели и заведения за хранене, резултатът е щял да бъде същия. Значително по-голям проблем са стопанските системи към нас. Колкото повече са забавят огромните предприятия в Европа, толкоз по-тежко ще е за българската стопанска система.

Министърът счита, че би трябвало да се борим с COVID-19 на световно равнище. Имаме подготвеност да предприемем спомагателни стопански ограничения. В момента са признати краткосрочни такива. За първото тримесечие страната ни няма проблем по стопански индикатори. Те ще излезнат занапред.

Министър Караниколов: Целта на мярката 60/40 е да запазим служащите

Моделът 60/40 е първа ефикасна мярка, с цел да се опита страната да помогне, изясни министърът. По негово мнение не би трябвало бизнесът да чака, че страната ще заплати 100% от заплатата на техния служащ.

"Това са краткосрочни ограничения. Нека да забележим какво ще се случи в идващия един месец. С всеки минал ден от ден на ден браншове от стопанската система стартират да боксуват ", съобщи Караниколов.

Той изясни, че в този момент не е миг за популизъм. Бюджетът е един. Не би трябвало да се раздават пари единствено поради това, че някой се е събудил и е решил, че би трябвало да му се вдигне рейтинга, сподели Караниколов.

"Няма подобен механизъм да можеш да окажеш помощ на всеки, толкоз на колкото на него му се желае ", добави министърът.

В момента се прави предложение държавното управление да може да изтегли заем до 10 милиарда, само че никой не е споделил, че тези пари през днешния ден или на следващия ден ще се теглят, разясни Караниколов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР