Колекция от детски аудиокнижки предизвикаха фурор сред най-малките и техните

...
Колекция от детски аудиокнижки предизвикаха фурор сред най-малките и техните
Коментари Харесай

Детски аудиокнижки предизвикаха фурор, но клиенти ги изкупуват и препродават на завишени цени

Колекция от детски аудиокнижки провокираха възторг измежду най-малките и техните родители. Първата брошура излезе на 12 септември , като тя беше придружена от дрънкулка на основния воин , която се слага върху тонколона , възпроизвеждаща наличието на творбата и пренасяща малчугана в един магически свят. Предвижда се регулярно , съгласно авансово одобрен график , да излиза нова приказка и по този начин до 99 брой . Родителите, погълнати от всекидневните си грижи, приветстваха сбирката и мнозина взеха решение да я събират, водени от концепцията, че „ книгите са най-тихите и най-верните другари, те са най-откритите и най-мъдрите съветници и, в това време, най-търпеливите учители “ /Цитат на Чарлз Елиът/.

С положителните планове постоянно идват и неприятните практики . В обществените мрежи родители се оплакаха, че графикът за разпространяването на книжките, които са в стеснен тираж , не се съблюдава . Търговци споделят, че читавата им се носят по-рано , не са осведомени с предварителния график и надлежно ги пускат непосредствено в продажба . Действията им са последвани от предприемчиви хора, които минават и изкупуват продукта , изпреварвайки родителите за да го препродадат на неведнъж повишени цени . По този мотив клиенти разясняват във Фейсбук:

„ Само за информация. На множеството места зареждат книжките още в понеделник. Времето, несъмнено е друго. Това е и повода във вторник към този момент да са изчерпани още преди обяд. “

„ Много гадно по този начин. На мен ми споделиха на следващия ден. Защо не излиза на всички места едновременно? “

„ В София излизат един ден по рано, постоянно е по този начин. “

„ Прощавайте, дали някой може да ми го закупи, и да ми го изпрати с натрапен платеж? Няма го нито в уеб страницата, нито в магазинчето при нас. “

Четене на книги. Снимка Pixabay

Нелоялна процедура ли е това? Основателката на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова разяснява пред публицист на Искра.бг : „ Свидетели сме на типичен образец, в който търсенето надвишава неведнъж предлагането. В тази обстановка на недостиг на въпросния артикул се стига до случаи, в които съобразителни лица изкупуват повече бройки и ги оферират за продажба с надценка, в доста случаи забележителна. По подобен метод облагата отива при спекуланти, а не при производителя. Но по този начин работи свободният пазар. “

„ В сходни обстановки е добре производителите да изследват аргументите, които водят до този недостиг на стоките им и да създадат вероятното по този начин да контролират процесите по произвеждане и дистрибуция, че да покрият в оптимална степен търсенето, защитавайки в дълбочина ползите на евентуалните си клиенти. Това значи да изследват аргументите, заради които продуктът не доближава до потребителите на авансово обявените дати – дали да усъвършенстват процесите по доставките, дали да управляват по-изкъсо осъществяването на договорните си връзки с търговците на дребно или да се ориентират към различен метод, който на база на осъществените от тях разбори се обрисува като работещ “, предлага Руменова.

Книжарница. Снимка: Pixabay

Експертът е безапелационна, че в тази ситуация не е налице нарушаване на закона , защото търговецът и потребителят не са в договорни връзки , в които първият да се е заел, че ще достави на втория навръх избрана дата и при избрани параметри авансово контрактувана стока в осъществяване на абонамент за избран интервал, да вземем за пример.

„ Няма по какъв начин практиката да бъде прегледана и като нелоялна от позиция на потребителското законодателство, защото от нея нито търговците се облагодетелстват, нито потребителят търпи стопански вреди по виновност на производителя или търговеца на дребно. За да бъде нелоялна дадена процедура, според европейската инструкция, тя би трябвало да трансформира или да е в положение да промени икономическото държание на потребителя и да го подтикне да закупи дадена стока или услуга, които не би купил без използването на тази процедура. В случая неспазването на авансово дадения по време на маркетингова акция от производителя график за излизането на книжките на пазара не трансформира държанието на потребителя към покупка за обособен брой от поредицата “ , изяснява тя.

Според Руменова въпросът има морално измерение и то е обвързвано с събитието, че става дума за артикул за деца , които чакат родителите да им набират мечтаната нова приказка и когато това не се случи, се стига до двойно отчаяние . Първото – от обстоятелството, че няма да имат приказката , а техните приятелчета може би ще съумеят да се снабдят с нея по един или различен път. И второто от родителя , че не е съумял да направи това за тях, въпреки да не е добър метод да възпитаваме децата си в убеждението, че би трябвало да получават всичко, което пожелаят, само че въпреки всичко тук става дума за нещо, което способства за тяхното развиване.

„ В последна сметка се стига до съревнование, което останалото без новата брошура дете, ще смята за изгубено от другите деца поради неполучената брошура и неуспелия родител “ , заключва Руменова.

От Искра.бг оставаме разполагаем на всички наранени страни да изкажат позициите си.

Очакваме вашите фотоси и сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР