Колекционерите на ретро-класическите превозни средства от България и съседните ни

...
Колекционерите на ретро-класическите превозни средства от България и съседните ни
Коментари Харесай

Задава се историческо ретро шоу в БГ - slava.bg

Колекционерите на ретро-класическите транспортни средства от България и прилежащите ни страни се сплотяват, с цел да създадат неповторимо ретро шоу в София.

Колекционери и запалянковци ще покажат какво имат на първото сходно шоу у нас и то в най-голямата софийска зала „ Арена Армеец “ на повърхност от 4000 кв.м.


КАКВО ЩЕ МОЖЕ ДА съдебна експертиза ВИДИ НА ТОВА СЪБИТИЕ?

На процедура всичко, което включва понятието АВТО-РЕТРО-КЛАСИЧЕСКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА. Най-много ще са леките коли от началото на века до 1995 година.

В този необятен диапазон от време ще се показват още мотоциклети, товарни и специфични коли, военни машини-мотоциклети, джипове и боеви машини от именити марки, взели участие във Втората международна война.

Не на последно място ще се показват и реставраторите-колекционери на рейсове, които са били част от градския и междуградски превоз, както и марката „ Чавдар”- горделивост на България, която за жалост също остана в историята ни.

Като изненада и спомагателна атракция уредниците са присъединили и двуколесния най-лек превоз - велосипеда, който също има дълга история в страната ни, започвайки с първата фабрика за колела в София на Братя Пантеви още от средата на 20-те години на предишния век, през родните колела „ Балкан” от соц интервала, както и други редки колела.

Като непрекъсната част от сходни събития, феновете на спортните машини ще могат да се допрян до неповторими, действително съществуващи мотоциклети и коли, които са съдействали доста за популяризирането на България в авто-мото-спортовете.

Колекционерите-собственици ще покажат и достоверни купи и награди на някои митове като Димитър Соколов, Заслужил занаятчия на спорта (ЗМС) Илия Чубриков, змс Димитър Василев и други.

Както е признато за такива събития, в изложбените пространства ще имат щандове разнообразни компании, свързани с реставрацията и съхранението на историческите транспортни средства, щандове за продажба на аварийни елементи, литература и списания, изложения на частни сбирки от плакати, умалени модели и други, колекционерски сувенири, книги и несъмнено - открити площи за продажба на всевъзможни реставрирани и нереставрирани транспортни средства.

В ревюто ще се показват със свои щандове множеството ретро клубове от страната, известните няколко музея като първият частен на компания „ Мото-Пфое” и по-късно основаните частни музеи, както и разнообразни експонати от държавни институции и структури(Националния Политехнически Музей, НСО и Министерство на отбраната), предава Dir.bg.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР