Колекционерът Борис Бекяров може да остане без яхта и имоти

...
Колекционерът Борис Бекяров може да остане без яхта и имоти
Коментари Харесай

Иск за 12 млн. лв. срещу съдружник на Божков

Колекционерът Борис Бекяров може да остане без яхта и парцели в София ни на морето
КПКОНПИ води нови 8 каузи в пет окръжни съдилища

Вземат 9 парцела от наследници на лихвар

Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) внася 8 искови молби в 5 окръжни съдилища в страната за лишаване на активи на общо стойност 18 303 958, 20 лева

Най-големият иск за 12 186 620,03 лева е в Окръжен съд-Бургас. Той против Борис Бекяров, упрекнат през 2020 година за присъединяване в проведена незаконна група с началник Васил Божков, за изнудване, финансови и данъчни закононарушения в изключително огромни размери, рушвет и длъжностни закононарушения.

Бекяров е колекционер на картини и антики, един от най-близките хора на Божков и съучастник във компанията му “Еврофутбол” още от основаването є през 90-те години на предишния век.

В исковата молба против него са включени парични суми, два недвижими парцела - вила на недодялан градеж в град Царево и аграрен парцел в София за 596 500 лева, моторна лодка Capelli с дължина 9,60 м, ширина 3,30 м, създадена през 2017 година, оценена на 273 816 лева, лек автомобил “Пежо” и други

Вторият по величина иск също ще се гледа от окръжните магистрати в Бургас. Той е за 4 378 995 лева и е против наследниците на А. П., който е бил обвинен за противозаконна лихварска активност. Делото, заведено от КПКОНПИ, е за лишаване на 9 недвижими парцела и един автомобил.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР