Колекторските фирми не могат сами без съд и ЧСИ или

...
Колекторските фирми не могат сами без съд и ЧСИ или
Коментари Харесай

Кирилов: Колекторските фирми не могат сами да осъществят принудително изпълнение

„ Колекторските компании " не могат сами без съд и ЧСИ или ДСИ да осъществят наложително осъществяване, въпреки евентуално да настояват това.
Смятам, че длъжниците следва да познават правата си в този случаи и да не се поддават на голословен „ тормоз " или закани. Това декларира министърът на правораздаването Данаил Кирилов в отговор на депутатски въпрос за отбрана на жителите от издевателството на компаниите за събиране на вземания, така наречен „ колекторски компании ", съобщи кореспондент на БГНЕС.
Съгласно настоящия закон, признат от това Народно заседание на 20 март и според член 5 ал 2 от него, ЧСИ и ДСИ не могат да постановат запори на банкови сметки на физически лица и на лечебни заведения, запори върху трудови хонорари и пенсии, обезпечителни ограничения върху здравна инсталация и съоръжение, както и осъществяването на описи на движими движимости и недвижими парцели, благосъстоятелност на физически лица, с изключение на за отговорности за прехрана, за вреди от непозволено увреждане и за вземания за трудови хонорари, прецизира правосъдният министър.
Съгласно, импортирания в Народното събрание ЗИД на Закона за здравето, признат от Министерски съвет на 04.05.2020, тази защитна мярка за длъжниците ще остане да работи в случай че получи поддръжка от народните представители, до 13 юли 2020г.
Премиерът категорично настоя за запознаването на този ограничаващ режим в интерес на длъжниците, само че не и в интерес на кредиторите по обособените вземания, прибавя Кирилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР