Колекторът на Индустриалния парк в Русе се задръсти от строителни

...
Колекторът на Индустриалния парк в Русе се задръсти от строителни
Коментари Харесай

Русенската екоинспекция проверява за непречистени отпадни води в Дунав

Колекторът на Индустриалния парк в Русе се задръсти от строителни боклуци и промишлени води, които се вливат в река Дунав. Затова регионът се наводнява при всеки дъжд. Екоинспекцията също ревизира случая.

Русе

В колектора са се събрали над 1200 кубически метра боклуци. При една от инспекциите си в региона на Индустриалния парк екоинспекторите откриват, че индустриалните отпадъчни води на месопреработвателна компания не се пречистват съгласно условията и кръвта от месото се влива в река Дунав.
инж. Христо Милков, шеф на отдел в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе: На сдружението е обещано наставление до края на годината да избере опция - или да построи локално пречиствателно оборудване, или да събира водите, които да предава непосредствено на градската пречиствателна станция за филтриране.  С над 3 милиона лв. ВиК-Русе усъвършенства водоснабдяването в региона С над 3 милиона лв. ВиК-Русе усъвършенства водоснабдяването в региона
Над 3 милиона лв. ще похарчи ВиК-Русе през 2018-а, с цел да усъвършенства водоснабдяването и канализацията в региона. Това стана ясно на постоянното съвещание...

Управителят на кланицата отхвърли да разяснява нарушаването пред камерата ни, само че съобщи, че ще вземе ограничения за пречистването на отпадъчните води. От екоинспекцията ревизират и сигнал за миризми на нефтопродукти в региона на същата канализационна система.
инж. Сава Савов, шеф на „ ВиК " ООД - Русе: „ Колектор „ България " води промишлените води на цялата Източна промишлена зона и всички предприятия, които са в този регион. Така че част от замърсяването идва и от площадките на тези предприятия. Още при инспекцията установихме, че незнайно кой беше разрушил част от колектора, като бяха попаднали и доста строителни боклуци.
ВиК -дружеството към този момент е заделило над 250 хиляди лева от своя бюджет за почистването на колектора, а до две години той ще бъде включен към пречиствателната станция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР