Колективна оставка са подали лекари и медицински сестри от детското

...
Колективна оставка са подали лекари и медицински сестри от детското
Коментари Харесай

Медицински сестри от Карлово и София хвърлиха оставки, настояват за по-високи заплати

Колективна оставка са подали лекари и медицински сестри от детското поделение на Карловската болница. Предизвестия за овакантяване са подали и сестрите от централната реанимация на столичната болница " Токуда ". Причините за недоволството са ниските заплати и изискванията на труд, оповестява Българска национална телевизия.
Лекари и сестри от детското поделение на Карловската болница решили да подадат групови оставки, откакто разбрали, че в допълнение материално стимулиране са получили единствено две отделения в лечебното заведение.
„ Ако тези девойки изоставен няма опция за едно съответно обслужване на пациентите. Трудно се живее към този момент с една заплата от 700 лв. изключително, когато става въпрос за толкоз сериозен труд “, съобщи пред националната телевизия доктор Нася Димитрова – педиатър в детското поделение към МБАЛ " Д-р Киро Попов " в Карлово.
Работещите в карловската болница бяха безапелационни, че упорстват да получават заплата от 950 лв.. Директорът на болничното заведение даде обещание, че ще усили заплатите на всички медицински сестри със 100 лв. от първи октомври. Така главното заплащане за старша сестра би трябвало да стане 900 лв., а за останалите – сред 800 и 850 лв.. Пелев заречен и в допълнение материално стимулиране. Така заплатите на сестрите щели да доближат 950 лв..
Здравният министър сподели, че още няма информация с какъв брой са се повишили заплатите на сестрите в държавните и общинските лечебни заведения след нарастването на цените на част от клиничните пътеки и отпуснатите от кабинета 50 млн. лева „ Трябва до края на месеца да ни предадат информацията за нарастването на заплатите. Увеличението стана от първи юли за активността, в действителност това се регистрира през август и идват с докладите за септември “, съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. „ Със сигурност ще бъдат повече парите за здраве за следващата година това мога да ви го обещая от в този момент “, посочи той.
Министърът сподели, че ще желае среща и с управлението на болница " Токуда ", откакто стана ясно, че сестрите от централната реанимация са подали групова оставка. От болничното заведение отхвърлиха да обяснят аргументите. От Асоциацията на експертите по здравни грижи оповестиха, че поддържат сътрудниците си и заплашиха с ефикасни митинги, в случай че проблемите на съсловието не бъдат решени в рационални периоди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР