Колективът Феминистки мобилизации организира флашмоб под наслов Нито една повече.

...
Колективът Феминистки мобилизации организира флашмоб под наслов Нито една повече.
Коментари Харесай

Феминистки настояват за мерки за хормонална терапия на транссексуални

Колективът Феминистки мобилизации провежда флашмоб под наслов " Нито една повече ". Целта е привличането на вниманието на институциите във връзка с задълбочаващия се проблем с насилието над дами. Исканията, отправени към българските институции, обгръщат 10 точки , фокусирани върху физическото, половото, психическото, икономическото и структурното принуждение. Във фейсбук страницата на Феминистки мобилизации написаха, че желаят незабавни ограничения против ескалацията на насилието над дами в подтекста на Covid-19. Те упорстват за предварителна защита на насилието, учредено на пола, както и публичност за казуса и обезпечаване на отбрана и поддръжка на претърпелите принуждение.

Нужно е основаването и поддръжката на 28 спешни центъра за настаняване на потърпевши от принуждение, 28 консултативни центъра за работа с жертви и причинители, както и специфични центрове за грижи и възобновяване на изнасилени дами във всяка област на България. Настояваме и за систематични национални осведомителни акции за предварителна защита на насилието над дами и домашното принуждение - информиране на необятната общност за другите форми на принуждение, на които дамите постоянно са подложени, за другите прояви на домашно принуждение, както и за наличните телефонни линии и спешни центрове, в които може да бъде потърсена и получена помощ.
 Ковачева изиска незабавно да бъдат признати промени против домашно принуждение
Ковачева изиска незабавно да бъдат признати промени против домашно принуждение

Почти два пъти са се нараснали позвъняванията на телефонните линии за помощ

Настояваме и за систематични старания против насилието над мъже и оборване на публичните правила по отношение на упованията за стереотипно поведение, пишат те в позицията си. Те желаят възстановително правораздаване и работа с причинителите. Практиката демонстрира, че въвеждането на по-тежки санкции е повърхностна и постоянно противопоказна мярка, която не води до по-малко принуждение, а в противен случай.

Те упорстват за полово обучение и репродуктивни права. Според тях, неналичието на съответно полово обучение в учебно заведение оставя доста девойки без познания за личните им тела. Феминистките упорстват за гаранция на условия за полово тъждество в грижовния труд. Също по този начин, настояваме за държавни политики за подкрепяне на дамите в секс промишлеността и улеснение излизането им от нея, пишат те.
 Препълнени са 12-те спешни центъра за потърпевши от принуждение
Препълнени са 12-те спешни центъра за потърпевши от принуждение

За основаване на Фонд за жертвите на принуждение прикани Илияна Йотова

Борбата с насилието над дами би трябвало да признава всичките му форми, в това число структурните, и това да бъде ясно отразено в ограниченията , посредством които се адресира. Бедността, общественото изключване, употребата на работното място, институционалната дискриминация, географският расизъм, недостъпността на обществените пространства за майки, възрастни и хора с увреждания, неналичието на открита опция за правно признание на пола, хормонална терапия и интервенции за транс хората, неналичието на съответно и гратис опазване на здравето, ограничавания достъп до детски помощи, ясли и градини, както и полицейското принуждение са проблеми, които засягат дамите по характерен метод.
 Всяка четвърта българка – жертва на полово или физическо принуждение
Всяка четвърта българка – жертва на полово или физическо принуждение

Стартира план „ Има доста способи да се оправиш с насилието "

Те водят до психическо и физическо страдалчество и даже гибел, само че не се разпознават като форма на принуждение, тъй като не са толкоз директни и ясни като физическото принуждение сред сътрудници. В този подтекст структурно принуждение са проблемите, които произтичат от структурата на социално-икономическата система. Крайно време е това измерение да бъде посочено и против него да бъдат взети систематични ограничения, декларират те в позицията си.

Припомняме, че на 7 април, стана ясно, че о на принуждение в личния си дом.

Ден по-късно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР