Колегите се самоопровергаха, защото подкрепата им за кворума в Народното

...
Колегите се самоопровергаха, защото подкрепата им за кворума в Народното
Коментари Харесай

Нинова към отцепниците: В колаборация с ГЕРБ сте

" Колегите се самоопровергаха, тъй като поддръжката им за кворума в Народното събрание и за ГЕРБ в гласуванията демонстрират същинските им планове. Не им е казусът вземането на решения в групата, явно и до момента в който са били в групата, са имали различен вид колаборация. Сами си демонстрираха същинското лице, което е на колаборация с ГЕРБ ". Такива обвинявания хвърли по БНР водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова против напусналите алената група. В, като петимата хвърлиха и партийните си книжки. Впоследствие роенето продължи и единствено за месец алените депутати понижиха с 8 души. Въпреки това Нинова твърди, че няма огромен проблем и че групата е единна.

Нинова, която неотдавна бе изписана от болница след зараза от ковид, разяснява още, че на изборите ще стане ясно дали хората ги припознават като опция на ГЕРБ . Тя отхвърли да разяснява прогнозите на социологическите организации, които дават паритет сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ.

" Очертахме се като опция, тъй като останахме единствените, които не се поддадохме на изкушенията за власт. Нашата цел е да сменим олигархичния модел на власт и няма по какъв начин да участваме в него ".

" Управляващите работят безредно и приема ограничения на парче. Пропуснаха златно време - лятото, когато цялата система трябваше да се приготви за втората вълна на пандемията ", сподели още Нинова. Тя напомни, че социалистите са предупреждавали, че би трябвало да се задейства Националният проект за реакция при грипна пандемия, където са написани педантично стъпките за деяние. 

" Един от най-големите проблеми е недоверието на хората в държавното управление и в ограниченията , които то подхваща, по тази причина хората реагират по този начин ", акцентира Нинова и добави, че ръководещите не вършат нищо за решение на трупаните с години проблеми в здравната система. " Имаме съответен проект с 4 оферти. Първото е да сложим в центъра на системата индивида. Да се одобри за здравноосигурените лица да има обезпечен 24-часов достъп до гратис и навременно здравно обслужване. За неосигурените здравно да има базов пакет от медицински услуги, които да се заплащат от страната ".

По думите на Нинова е доста значимо да бъде отстранен комерсиалният статут на лечебните заведения. " Заплащането на обществените финанси от НЗОК да се изплащат към лечебни заведения, които не са търговски сдружения. Частните лечебни заведения, в случай че желаят, да останат търговски сдружения ". ято да реши проблемите на идващите 3 години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР