Колегите от БСП са написали 40 страници мотиви за вота

...
Колегите от БСП са написали 40 страници мотиви за вота
Коментари Харесай

Нигяр Джафер: Мантрата на ГЕРБ, че не трябва да се прави нищо, води до разпад

Колегите от Българска социалистическа партия са написали 40 страници претекстове за вота на съмнение. Нашите сътрудници, експерти в региона, ще изложат претекстовете на Движение за права и свободи вътре в пленарната зала.

Не подписахме настояването за избор на съмнение. Като съпротива и политическа мощ сме разписали доста ясно, че екологичните проблеми и тези, свързани със средата, в която живеем, би трябвало да бъдат акцент.

Не подписахме, тъй като имаме други причини, които ще изложим в зала. В една част те се покриват с претекстовете на Българска социалистическа партия, само че в друга – не”.

Това съобщи в ефира на Нова тв Нигяр Джафер от Движение за права и свободи във връзка идния избор на съмнение.

„ Мантрата, че не би трябвало да се прави нищо, с цел да се разклаща стабилността на това ръководство, на властта докара до разпад на цели браншове. Не може с аргумента, че би трябвало да осигурим успокоение на това държавно управление да не се правят жизненоважни промени.

Отричането от промени, страхът от непопулярни ограничения, непредприемането на нищо, докара до обстановката, на която през днешния ден сме очевидци. Не единствено в бранш водоснабдяване, само че и в екологичния бранш и ръководството на боклуци. Здравеопазването е подобен характерен пример”, добави Джафер.

„ ГЕРБ би трябвало да разбере, че всяка реформаторска стъпка щеше да нанесе по-малко имиджови вреди, в сравнение с това да живеем от рецесия в рецесия и от скандал в скандал. Поредният скандал единствено потвърждава, че страхът от това по какъв начин ще се подхващат дадените реформаторки стъпки води до популизъм”, изясни депутатът от Движение за права и свободи.

„ В момента имаме държавно управление на малцинството. Откакто дребният съдружен сътрудник, който с изключение на да основава безпорядък в ръководството, не прави нищо друго, се разпадна и „ Атака” не е част от това ръководещо болшинство нещата наподобяват драматично”, сподели още Джафер.

На въпрос дали Движение за права и свободи би взело участие в взаимно ръководство с Българска социалистическа партия доктор Нигяр Джафер изясни, че правилото на Движението не е безусловно „ стани, с цел да седна”. „ Ние приказваме от много време, че бихме желали страната да се ръководи с стратегия за догонващо развиване и да има обединяване към ясни приоритети”, изясни Джафер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР