Колегите от БСП имат доста къса памет като казват, че

...
Колегите от БСП имат доста къса памет като казват, че
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: БСП имат твърде къса памет

Колегите от Българска социалистическа партия имат много къса памет като споделят, че такова ръководство в енергетиката няма. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на брифинг в отговор на Българска социалистическа партия, съобщи Фокус.

„ Беше казано, че такова ръководство в енергетиката няма. Колегите имат много къса памет. Енергетиката е доста значим бранш, освен обвързван с енергийната сигурност, само че и с националната и към него би трябвало да се отнасяме с извънредно възприятие за отговорност и с висок професионализъм ", добави тя.

"Ще напомня единствено няколко неща. Ноември 2014 година, когато нашето държавно управление пое ръководството на страната, обстановката в бранш „ Енергетика “ беше в действителност доста тежка “, сподели Петкова и посочи, че дефицитът е бил 800 млн. лева, а междуфирмената задлъжнялост стотици милиони.

„ Неразплащането на отговорностите в системата беше в действителност извънредно сериозен проблем и това на процедура блокираше работата на целия бранш ", съобщи министърът.

Петкова уточни, че Министерство на енергетиката е направило незабавни стъпки.

„ Бяха доста вани промени в Закона за енергетиката. Създадохме фонд „ Сигурност “ на електроенергийната система. Една стъпка, която беше оценена извънредно високо от Световната банка като една от най-сериозните и значими крачки за стабилизиране на енергетиката на страната и за пътя на цялостната либерализация на пазара на ел. сила ", добави тя.

"Отделно от това бяха направени доста съществени промени, свързани с активността на КЕВР. Един извънредно значим орган в енергийната система на страната. Изобщо всички решения, които са свързани с този бранш и подлежат на регулация са в изключителна взаимозависимост регулаторът да бъде способен, професионален и справедлив “, съобщи още Петкова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР