Колегите от 24 часа направиха пространно интервю с нашия боксьор

...
Колегите от 24 часа направиха пространно интервю с нашия боксьор
Коментари Харесай

Кобрата: Няма да се женя за Богдан Дину, че да го проучвам

Колегите от " 24 часа " направиха просторно изявление с нашия боксьор - Кубрат Пулев, десетина дни преди значимата му борба против румънеца Богдан Дину в Съединени американски щати. Сънародникът е изцяло убеден в своя триумф, като е зареден с позитивизъм за още по-триумфални мигове в своята кариера.

Кубрат, по какъв начин сте? Малко остава до мача. Като ви виждам, се замислих, какъв брой ли тежи ударът ви?

- Интересен въпрос. В бокса имаме проби за удар, превъртам крушите, само че не мога да кажа безусловно какъв брой тежи. Изчислявали сме, че крошето ми тежи повече от правия удар, може би би трябвало да удрям повече крошета.
 Кубрат Пулев подреден от експерт измежду най-хубавите боксьори в света
Кобрата подреден от експерт измежду най-хубавите боксьори в света

" В последните години тежката категория изживява същински подем "

Е, коства ми се задоволително тежък да успехите идния съперник?

-Ако Дину поеме прецизен и чист удар, той сигурно може и с нокаут да загуби. Същото може и на мен да ми се случи, въпреки че съм се изправял след доста тежки удари.

Дину трябваше да се боксира на галавечерта в " Арена Армеец ", в която победихте Хюи Фюри, само че се отхвърли. Двамата познавате ли се персонално?

-Познаваме се на " здравей и здрасти ". Световната федерация бяха създали по този начин, че той трябваше да играе против боксьор от Англия, само че се отхвърли и непосредствено отпътува за Щатите да играе с Джарел Милър.

Какви са мощните и слабите страни на противника ви? Екипът ви направи ли изследване за него?

- Силен е, има мачове, само че до момента не е играл против съперник като мен, като изключим Джарел Милър, който е доста сериозен съперник. Не съм правил чак такова изследване, няма да се бракосъчетавам за него. За мен е значима моята подготовка, с цел да съм убеден в себе си и да го победя. Оказа се, че сме играли като дилетанти. Помня, че бих някакъв румънец. После от моя щаб разровиха статистиката и видяха, че съм го бил на негов терен през 2007. Помня, че не беше елементарен.
 Кубрат Пулев ще организира спаринги с нашумял американски боксьор
Кобрата ще организира спаринги с нашумял американски боксьор

" Той има победа над Тайсън Фюри при дилетантите "

Малко прочут факт е, че през 2009-а Дину побеждава с нокаут българина Николай Маринов. Каква неточност позволи нашият боксьор?

- Николай несъмнено е излязъл неопитен, в края на неговата кариера, по-скоро е излязъл да играе за парите. Той го е нокаутирал още в първия рунд. Николай е от Плевен, познавам го. Видях видео в интернет, на което се вижда, че Николай е неопитен. Това е било доста от дълго време, в този момент нещата с Дину са доста по-различни.

Дину с изключение на боксьор е и сътрудник от специфичните елементи на Румъния. Притеснява ли ви, че вашият противник обезврежда бомби и освобождава заложници отвън кръга? Ще играе ли чист бокс?

- Не, не ме тормози въобще. Има правила в бокса, има съдии и рефер на кръга. Няма да има чак такива опити за мръсна игра. Но сигурно ще излезе квалифициран и доста надъхан, тъй като аз съм кандидат за международна купа. Ако Дину ме победи, той ще излезе в мач за международна купа. Голяма тръпка е този мач за нас. Именно против подобен съперник би трябвало да играя на американска земя за първи път в професионалния бокс. Трябва да мисля освен бързо, само че и вярно.

В какво се показва вашата подготовка в Лас Вегас? Къде и по какъв начин упражнявате?

- Тренирам по два пъти дневно в залата на Тор Rank с моя треньор от Германия Ули Вегнер. Брат ми Тервел също тренира тук и ще играе на същата галавечер. Негов треньор е Кени Адамс от Лас Вегас. Кени има доста международни първенци и макар че е на 70 години, е доста деятелен. Влага доста сили, тъй като има вяра, че брат ми има огромно бъдеще. Тервел се приготвя тук повече от 3 месеца, тъй като ще играе против доста рисков и силов боксьор - американеца Мич Уилямс.
 Смениха противника на Тервел в Калифорния
Смениха противника на Тервел в Калифорния

Мич Уилямс е на 36 години, има 16 победи, 7 провали и 3 равни мача

Зарадвахте ли се на триумфа на Багата?

- Разбира се. Той победи в сложен и оспорван мач, само че го би хубаво. Измъчена победа, само че победа. И той тренира във Вегас. С него се виждаме съвсем всеки ден. Не бях на мача му, тъй като трябваше да се приготвям за моя. Не остана никакво време.

Имате ли специфичен обред, преди да излезете на кръга?

- Нямам сходни неща. Не имам вяра в бабини деветини, имам вяра в Бог и в себе си. Не приписвам огромно значение на такива работи. Не считам, че сходен обред или някакъв талисман ще победи съперника. Чувствам се супер и съм здрав. Правим здрави спаринги, упражняваме много целеустремено и съсредоточено и имам вяра, че нещата ще се получават.

Опитахте ли шанса си във Вегас, въпреки всичко сте в международната столица на хазарта?

- Играхме малко, само че не го одобрявам като нещо, от което ще изкарам пари, а като развлечение, нещо като електронна игра. Играх със 100 $, а изкарах общо 300 на
рулетката. Не съм комарджия, по този начин съм възпитаван. Идвал съм и различен път във Вегас, неповторим град, доста ми харесва инфраструктурата. Климатът е доста изсъхнал, само че сега е добре. Личи си, че в този град освен са вложени пари, само че че това е страната, в която ги печатат.
 Кубрат Пулев се надъхва преди мача с Богдан Дину
Кубрат Пулев се надъхва преди мача с Богдан Дину

Двамата се изправят един против различен за повторно

Заедно ли сте с приятелката ви Андреа във Вегас?

-Андреа си е в България, няма по какъв начин да е с мен, тя пее, има си участия. Чуваме се всеки ден. Ако има предпочитание, тя знае, че е постоянно поканена на мача ми в Калифорния. Ще я схвана, в случай че не пристигна. Тези мачове са мъчно прекарване за околните ми. За другите хора, публиката, това е страст и представление, само че за Андреа и фамилията ми е доста мъчно прекарване. Предпочитат да треперят пред тв приемника, а не онлайн. Очаквам доста българи на галата в Лос Анджелис.

Мислили ли сте за кариера в киното?

- Не, тъй като нямам толкоз свободно време, само че несъмнено, зависи от предлагането. Канили са ме в български филм. Нямаше по какъв начин да вземам участие във кино лентата за Левски, тъй като тогава бях на подготовка за значим мач.

Боксът е до време, бихте ли влезнал в политиката като братя Кличко, да вземем за пример? Вие имате подарък слово, хората ви обичат, тъй като всичко постигате с доста труд.

- Хората знаят, че обичам България, само че не е значимо дали един политик има подарък слово и приказва хубаво, а какво прави. Изключително малко са българските политици, които желаят да създадат нещо за народа. Повечето гонят най-вече персонални ползи и са алчни за власт. На приказки всеки е доста великодушен, неотразим и обещаващ, само че не и на каузи. На този стадий съм се концентрирал върху моята фантазия в бокса.
 Кубрат Пулев: Не мисля, че Джошуа ще има някакви проблеми против Милър
Кобрата: Не мисля, че Джошуа ще има някакви проблеми против Милър

" Би трябвало да го нокаутира "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР