Колегите направиха всичко възможно Стоян Зайков да бъде задържан жив,

...
Колегите направиха всичко възможно Стоян Зайков да бъде задържан жив,
Коментари Харесай

Димитър Кошов: Направихме всичко възможно да задържим Зайков жив

Колегите направиха всичко допустимо Стоян Зайков да бъде арестуван жив, съобщи комисар Димитър Кошов в „ Тази сутрин” по bTV. Той разяснява акцията по залавянето на обвинения за двойно ликвидиране Стоян Зайков, който се самоуби след престрелка с полицията в региона на Долна Баня. До развръзката се стигна след 20 търсене на мъжа в региона.
Развръзка по случая " Костенец ": Издирваният за двойно ликвидиране Стоян Зайков се самоуби (ОБЗОР) Близките на жертвите на Зайков към този момент са по домовете си
„ При слизането на сътрудниците от служебния им автомобил, той създава изстрел към тях, след което те стрелят във въздуха и го предизвестяват да се съобщи. В следствие разбрахме, че е създаден още един изстрел и при пречистване на територията от екипите беше открито, че Зайков е мъртъв, а до него беше открито ловно оръжие”, изясни комисар Димитър Кошов.

По думите му оръжието е било самоделно модифицирано – със срязана цев в региона на ложата и отстранен приклад, което прави оръжието много плътно и с понижен размер. Димитър Кошов изясни, че Зайков се е прострелял в горната част на гърдите. Цялата обстановка се е развила в границите на към 5 минути, добави той.

Колегите, които са го засекли са имали право да употребяват огнестрелно оръжие, само че не са го създали, безапелационен беше комисарят.

За търсения Стоян Зайков зам.-началникът на отдел „ Криминална полиция” съобщи, че е човек с извънредно високо его. Близките му са съдействали на полицията при издирването и са показали, че той няма да се съобщи – по този начин е правил от дребен, когато е бил търсен от полицията при разнообразни случаи.

Бяхме покрай него един два пъти, съобщи комисар Димитър Кошов. Той изясни, че територията е комплицирана и полицията трябвало да го насочим към място, на което да е по-лесно да бъде хванат. Придвижвал се е заран рано, или вечер на здрачаване – по дерета и корита на реки, изясни още Димитър Кошов.

Комисарят е безапелационен, че не е имало закъснение от страна на служителите на реда. Той още един път удостовери, че Стоян Зайков е работил самичък, не е имал човек, който да му оказва помощ и не е имал контакт с близки хора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР