Колегите на Емилия Петкова от спецсъда в скръбРазследването е иззето

...
Колегите на Емилия Петкова от спецсъда в скръбРазследването е иззето
Коментари Харесай

Спецнадзор на делото за загиналата съдийка

Колегите на Емилия Петкова от спецсъда в тъга
Разследването е конфискувано от Министерство на вътрешните работи и предоставено на Националната следствена работа

Край автомагистралата горели треви

Делото за злополуката на автомагистрала “Тракия”, при която почина Емилия Петкова - арбитър от Апелативния спецсъд, е взето на специфичен контрол от Върховна касационна прокуратура по предписание на основния прокурор Иван Гешев. Разследването е конфискувано от дознателите в Министерство на вътрешните работи и предоставено на екип от следователи от Националната следствена работа.

Както писа “Труд”, два дни Министерство на вътрешните работи кри, че при злополука на автомагистрала “Тракия” в събота е починала известна и уважавана съдийка. Обясненията на Бойко Рашковите чиновници бяха нелепи - те знаели коя е жертвата, само че не били 100% сигурни и чакали ДНК проби. Всъщност, сътрудниците на Петкова научили страшната истина, откакто тя не се явила на две каузи, планувани за понеделник и почнали да се популяризират какви ли не клюки.

“В нейно лице магистратската общественост в България загуби един високоерудиран, самоуверен и героичен съдия”, обявиха от Специализирания и Апелативния спецсъд.

Също през днешния ден стана известно, че арбитър Петкова е понижила скоростта на своя автомобил “Тойота Ярис” поради пушек от горящи треви край автомагистралата. След това е била ударена откъм гърба от джипа “Рейндж Ровър”.

Шофьорът му е бил арестуван за 24 ч по Закона за Министерство на вътрешните работи и пуснат, защото пробите му за алкохол и дрога били негативни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР