„Колеги с 25-годишен стаж са потресени от изключително жестокото убийство

...
„Колеги с 25-годишен стаж са потресени от изключително жестокото убийство
Коментари Харесай

Главният секретар разкри още подробности за зверското убийство на студентката в София

„ Колеги с 25-годишен стаж са потресени от извънредно жестокото ликвидиране на студентка, осъществено в София”, разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов в ефира на „ Здравей, България” по Нова телевизия. Думите му бяха във връзка със гибелта на 29-годишна жена, чийто мъртвец бе открит в апартамент в столицата.

За закононарушението бе арестуван приятелят на жертвата.

„ Най-вероятният претекст за дейностите на задържания е подозрение за изневяра”, изясни Маринов.

След като умъртвил половинката си, мъжът тръгнал с колата си към морето. По пътя качил стопаджии, които по-късно пребил и ограбил. Два дни по-късно, обвиненият е арестуван в Созопол.

„ Той беше рисков и за други хора ", разяснява още основният секретар на Министерство на вътрешните работи. И добави, че има данни, че задържаният използва опиати, както и че посягал и на някогашната си половинка.

Гл. комисар Младен Маринов разяснява и готвения от служители на реда и пожарникари народен митинг.

„ Те имат право да желаят нарастване на заплатите. Но това е искане на работещи във всички други браншове в страната”, сподели Маринов.

Той е безапелационен обаче, че униформените би трябвало да бъдат обезщетени за всичко, което сами са закупували, с цел да могат да извършват служебните си отговорности.

По тематиката за битката с битовата престъпност основният секретар на Министерство на вътрешните работи сподели, че от встъпването си в служба екипът му работи по „ основаването на документ за справяне с проблема”.

„ Той обаче няма по какъв начин да бъде решен напълно. Трябва обаче оптимално покритие на престъпния контингент, който тормози хората по дребните обитаеми места”, сподели Маринов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР