Колеги от 24 часа призоваха президентът Румен Радев да отвори

...
Колеги от 24 часа призоваха президентът Румен Радев да отвори
Коментари Харесай

Румен Радев отказал да отвори телефоните на „Българската коледа“ за дарения за Covid-19

Колеги от „ 24 часа ” приканиха президентът Румен Радев да отвори телефоните на „ Българската Коледа ”, с цел да могат повече хора и по-лесно да подаряват в борбата против ковид.

От екипа на президента обаче били безапелационни, че „ разпоредбите не разрешават пренасочване на средства, а събраните пари разпределял транспарантно Експертен съвет, който пък се съобразявал с настоящата конюнктура, касаеща здравето на децата ”.

„ Докато чакахме позицията на президента, потърсихме трите мобилни оператора. Мениджърите им бяха безапелационни, че номерата на „ Българската Коледа ” могат да се отворят. Те обаче през днешния ден се събират по самодейност и молба на здравното министерство и ще има общ номер за дарения “, оповестиха от медията.

Идеята е на Министерството на здравеопазването, което е помолило за подпомагане КРС, която са координираниомисията за известия, с цел да събере тя и координира мобилните оператори в тази обща акция.

Президентството: За последните 3 година „ Българската Коледа ” е дарила 11 респиратора, които ще оказват помощ за преодоляване на положение и при болест с ковид

„ Българската Коледа " се осъществя целогодишно. Средствата се разпределят на база настоящи постъпили молби. Правилата на акцията не разрешават пренасочването на средства отвън задачите ѝ, свързани с хроничноболни деца, изясняват от президентството.

До 18 часа в сряда от президентската администрация не бяха потърсили телекомите, с цел да споделят опцията да се отворят телефоните на „ Българската Коледа ”. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР