Колеги от 24 часа призоваха президентът Румен Радев да отвори

Колеги от 24 часа призоваха президентът Румен Радев да отвори ...

Румен Радев отказал да отвори телефоните на „Българската коледа“ за дарения за Covid-19.

Колеги от „24 часа” призоваха президентът Румен Радев да отвори телефоните на „Българската Коледа”, за да могат повече хора и по-лесно да даряват в битката срещу коронавируса.

От екипа на президента обаче били категорични, че „правилата не позволяват пренасочване на средства, а събраните пари разпределял прозрачно Експертен съвет, който пък се съобразявал с актуалната обстановка, касаеща здравето на децата”.

„Докато очаквахме позицията на президента, потърсихме трите мобилни оператора. Мениджърите им бяха категорични, че номерата на „Българската Коледа” могат да се отворят. Те обаче днес се събират по инициатива и молба на здравното министерство и ще има общ номер за дарения“, обявиха от медията.

Идеята е на Министерството на здравеопазването, което е помолило за съдействие КРС, която са координираниомисията за съобщения, за да събере тя и координира мобилните оператори в тази обща кампания.

Президентството: За последните 3 г. „Българската Коледа” е дарила 11 респиратора, които ще помогнат за овладяване на състояние и при зараза с коронавирус

„Българската Коледа" се реализира целогодишно. Средствата се разпределят на база актуални постъпили молби. Правилата на кампанията не позволяват пренасочването на средства извън целите ѝ, свързани с хроничноболни деца, обясняват от президентството.

До 18 часа в сряда от президентската администрация не бяха потърсили телекомите, за да комуникират възможността да се отворят телефоните на „Българската Коледа”. /tribune.bg

Източник: dnesplus.bg