Колеги на пребитата лекарка от „Шейново“ излязоха на символичен протест

...
Колеги на пребитата лекарка от „Шейново“ излязоха на символичен протест
Коментари Харесай

Лекарите от „Шейново“ излязоха на протест срещу насилието

Колеги на пребитата лекарка от „ Шейново “ излязоха на алегоричен митинг против насилието. Те се събраха пред болничното заведение и прочетоха заявления. Участваха и представители от други лечебни заведения.

На 1 юли доктор Албена Гагова беше открита в безсъзнание и в локва кръв, малко след спор с татко на новородено, който желал да му бъде предадена плацентата. След консултация с началника си лекарката отказала да го направи в почивен ден и без нужната документи. Тя е със строшен нос, комоцио, раздрана джука и голям брой пострадвания. Мъжът, арестуван за нападението, е с разнообразно престъпно минало, само че отхвърля да я е удрял.

Нашият митинг е човешки, срещу насилието, сподели пред bTV изпълнителният шеф на САГБАЛ „ Шейново “ доктор Румен Велев.

Д-р Гагова е еманация на българския доктор сега. Указвайки ѝ поддръжка, поддържаме българските лекари, тъй като такива неща се случват на всички места в страната, изключително сътрудниците от Спешната помощ са като на фронт, сподели още той.

Д-р Велев уточни, че, несъмнено, не може да се намесва в работата на съда, „ само че данните, които започнаха да излизат за арестувания, демонстрират, че не би трябвало да излиза на независимост, тъй като може да се укрие “.

Данните са най-вече косвени, само че са недвусмислени. Травмите на доктор Гагова сочат, че са нанесени от различен човек, няма по какъв начин тя да се самонарани по този начин. Дано проверяващите служители на реда са събрали задоволително съществени доказателства, с цел да може да бъде наказан, добави доктор Велев.

Д-р Зарев, който работи от 25 години в болничното заведение, описа, че нееднократно е бил обект на експанзия – удряли са го, опитвали са се да го атакуван. „ Агресията нормално идва от съпътстващите пациентите. Всички би трябвало да знаят, че във всяка болница има правила, които би трябвало да се съблюдават, и това, че не съответстват с техните условия, не би трябвало да води до експанзия “, уточни той.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР