Колеги на фолк певицата Бони се покатериха на гърба й,

...
Колеги на фолк певицата Бони се покатериха на гърба й,
Коментари Харесай

Страшен скандал! Бони разобличи измамници в чалгата!

Колеги на фолк певицата Бони се покатериха на гърба й, с цел да си облажат душите с няколко минутки популярност на неин тил, разбра HotArena.

В уеб страниците за видео шерване изтече звукозаписен файл с колаборация, в която певицата сякаш взе участие. Към него върви и видео с нейно изображение, с цел да хастари теорията, че Бони в действителност е част от този план.

Истината обаче е напълно друга – певицата показа в дълго прес известие, че не е давала единодушието си публично да бъде въвлечена в сходно нещо. И заради тази причина смята, че това е опит други лица да си вършат реклама посредством нейното име, глас и лик.

Съответно изпълнителката на „ Клада от пристрастеност “ ще потърси отговорност за непознатите произволи, като за задачата е сезирала способените органи.

Скъпи другари,
в общественото пространство се популяризира звукозапис, видеоклип с изображения с моя лик от недобросъвестни лица. Записът е с моя вокал и се твърди, че имаме взаимен план. Същото не дава отговор на истината. Не съм давала единодушие лика, гласа и името ми да бъдат употребявани за реклама на който и да било. Въпросните лица употребяват моята известност за реклама. Всяка рекламна форма, би трябвало да бъде законна, благоприлична и вярна. Отговорността за наличието на декларираната реклама и сходството на текста и изображението към нея следва да са съобразени с нормативните разпореждания на българското законодателство, в противоположен случай би могла да се търси правосъдна отговорност.


 

Никой няма право, без да е получил категорично,писмено позволение от съответната персона, да употребявате името или изображението й, това е в нарушаване на българското законодателство. Никой, без експлицитното ми документално единодушие, респ. подписан контракт, няма право да употребява фотоси от видеозаснемане на план, няма право да употребява напълно или отчасти композициите, няма право да употребява обособени фрагменти, нито да извършва обществено музикално произведение,над което имам права. На лицата,позволили си горепосоченото противоправно държание, ще бъде потърсена отговорност по реда на ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА както и законодателството, защитаващо от злоупотребата с персонални данни. „ Лични данни “ значи всяка информация, обвързвана с разпознато или идентифицируемо живо физическо лице. Публикуването на фотоси в интернет пространството, без единодушие на физическото лице, за което се отнасят е разпространяване (в случая, по електронен път) на персонални данни по смисъла на Закон за отбрана на персоналните данни.

 

Нито аз като физическо лице, реализатор, нито продуцентската ми компания " Бони Стар ”, е давала единодушие за разпространяване на сходна информация,записи и така нататък, няма единодушие за реклама,респ. потребление на лика, гласа и името ми. Всички планове, в които вземам участие разгласявам персонално в страниците си в обществените мрежи и в формалния ми YouTube канал, както и в медиите. Всяка друга информация,изхождаща от други лица е погрешна и ще бъде търсена правосъдна отговорност за непозволеното държание на всеки, дръзнал да нарушава правата ми.

 

Не на последно място, в по този начин публикуваното видео,съдържащо поредни фотоси, има изображения и на щерка ми Михаела, която е малолетна! Във всеки случай при присъединяване на дете в медийна обява би трябвало да не се разгласяват сведения и данни за него без единодушието на родителите или законните му представители – т.е. всякаква информация и персонални данни за детето (чл. 11а ЗЗДет).Трябва да бъде получено позволение, без значение дали става дума за изявление, фотоси или видеозаснемане. Категорично неприемливо е да се употребяват фотоси на малолетната ми щерка и да се популяризират в пространството- това е съществено нарушаване на „ Закрила на детето ”.

 

Предприела съм съответните дейности и съм сезирала способените органи по отношение на горепосоченото престъпление “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР