Колеги, износът не расте заради вашата опорка, а в абсолютно

...
Колеги, износът не расте заради вашата опорка, а в абсолютно
Коментари Харесай

Асен Василев към ГЕРБ: Икономическата ви философия е да го духат бедните

Колеги, износът не пораства поради вашата опорка, а в безусловно всички сфери на стопанската система. Заробващ дълг, казвате господин Ананиев, само че той е понижен. Ако дългът е заробващ, значи вие сте заробили страната. И Хърватска ли е заробена?! И Германия ли е заробена? Тази политика може да се поздрави в аспекта на това, че е в главните параметри на страната. Ние имаме разграничение с вас дали ниските параметри като самоцел си заслужават.

Моят отговор е не. Тези ниски параметри дружно с големите обири на обществен запас са причина да нямаме пътища и лечебни заведения. милион и половина от пенсионерите ги заварихме под линията на беднотия. Сега към този момент не са. Вие оферирате философията на постна пица. Той цитира европейски водачи, които поздравяват страната ни за финансовата политика.

За първо тримесечие вложенията са 883 млн. евро. Това са данни на Българска народна банка. Данните на Кирил Ананиев не съм ги виждал. Преди това са били 244 млн. Инвестициите са се качили над 3 пъти от предходната година. Спрямо 2019 година са се качили два пъти. Чуждите вложения през предишните години са били в пъти по-малко от тази година.

България се приготвя да излезе на външни пазари. Но тогава избухна война. Успяхме да се оправим със прекъсването на газа. Нали знаете каква е инфлацията в Естония, Литва и Латвия?! Румъния е 12, 4 %, с нея имаме един % разлика. Инфлацията е общоевропейски и международен проблем. Имаше събиране на ЕЦБ изключително, с цел да се вземат марки. Инфлацията се понижава, когато не понижат лихвените проценти.

Политически е комфортно да се приказват нелепости. Ние сме отворени към спор. Това, което слушам не е предложение по какъв начин да се ръководи рецесията, а хората предпазени, а популистки лозунги и икономическа философия, която в случай че можем с едно изречение да обобщя е да го “духат бедните”. Такава политика ние няма да водим.

Председателят на Народното събрание направи остра виждам за думите на Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР