Коледните традиции се отличават една от друга в различните краища

...
Коледните традиции се отличават една от друга в различните краища
Коментари Харесай

Кралската традиция, която разделя принц Уилям и Кейт Мидълтън на Коледа

Коледните обичаи се отличават една от друга в другите краища на света. В Латинска Америка жителите назовават празника Ночебуена (в превод Коледна звезда) и той се празнува в нощта на 24 декември. В Япония някои фамилии се събират в KFC за коледната си вечеря, а в английското кралско семейство коледната традиция държи двойките разграничени през първата част от деня.

Според TIME утринта на Коледа принц Уилям и Кейт закусват настрана.

Дарън Макгрейди е някогашният готвач на семейството в продължение на 15 години. Той е бил персонален готвач на кралица Елизабет II и на други членове на кралското семейство. Пред Mirror Макгрейди споделя, че дамите нормално закусват в стаите си, до момента в който мъжете се събират в трапезарията за хранене два часа преди да се насочат към литургията в църквата Св. Мария Магдалена в Сандрингам, Норфолк.

Традицията визира всички кралски двойки. Мъжете и дамите се събират дружно едвам за обяд, откакто се върнат от службата в 11 часа сутринта на 25-и декември. През 2017 година Макгрейди описа пред Daily Mail и елементи за менюто - дамите избират по-лека закуска от плодове и препечени филийки, до момента в който мъжете ядат яйца, бекон, гъби или херинга.

Не е ясно за какво въпросната коледна традиция разделя двойките и дали Уилям и Кейт съблюдават това предписание всяка година.

Други кралски обичаи наподобява датират от немските корени на фамилията. Принц Хари удостовери в автобиографията си " Резервният ", че фамилията разменя дарове на Бъдни вечер. В формалния написа, че членовете нормално подреждат коледните си дарове на маси и ги разменят по време на чай.

Елхите също са традиция в кралските семейства, откакто биват разпространявани от кралица Виктория през 19 век – тя е пра-пра-пра-бабата на крал Чарлз. Преди това дървета са били дарявани от кралското семейство на църкви и учебни заведения в региона на Сандрингам, както и на катедралата Св. Пол в Лондон, катедралата Св. Джайлс и други

Освен това членовете на кралското семейство нормално изпращат коледни картички до другари, близки и далечни родственици. Някои държавни чиновници също могат да получат такава картичка.

Информацията за тези обичаи на уеб страницата на кралската фамилия не е обновена неотдавна, само че по време на ръководството на кралица Елизабет II са изпращани към 750 коледни картички годишно.

„ Желая доста щастливи Коледа и Нова година на всички “, гласи коледната картичка за 2023 година от крал Чарлз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР