Коледните приказни фантазии на 15 индивидуални творци и сдружения събра

...
Коледните приказни фантазии на 15 индивидуални творци и сдружения събра
Коментари Харесай

“Дунавско сияние” събира в Павилион 23 уникалните коледни изделия на 15 творци

Коледните приказни мечти на 15 самостоятелни създатели и сдружения събра под един покрив Сдружение „ Дунавско зарево “ в своето присъединяване на обичайния Русенски базар. От 12 до 18 декември в Павилион №23 русенските фенове на handmade изкуството ще могат да се насладят на коледни играчки и сувенири, множеството от които са направени от сръчните ръце на деца и възрастни със характерни потребности.

 Основната част от набраните средства по време на Коледния базар ще бъдат употребявани за образуване през 2023 година на изложба-базар на свободни създатели и обществени предприятия на и за хора с увреждания, работещи в региона на handmade изкуството.

Само в Павилион №23 може да закупите: неповторимите шишаркови човечета на Ивайла Узунова – ученичка от ПГ по строителство и архитектура „ Пеньо Пенев “; грейнали коледни звезди от памук, дело на второкласника Кристиян Рекинов - лауреат на Първа премия на художественият конкурс „ Приказният свят на природата-22 “; блогословени Рождествени картички, сътворени от домуващите в ДСХ „ Възраждане “ и Център за психологично здраве – Русе.

 И тази година вземат участие изобретателни майки от Сдружение „ Родители на деца и възрастни с аутизъм “, които създадоха неповторими коледни изненади - шишаркови и жълъдови късметчета, даряващи усмивка на притежателите им. С необятна благодарствена усмивка ще грейнат лицата на изявените към този момент млади удожници: Алсу Пейчева от гр. Берковица и Недислав Пеев от гр. Добрич, в случай че закупите техните коледни сувенири и календари, които се продават с идея за развиването на техния неоспорим гений. С истински коледни арт произведения се показват на Русенския базар и създатели от Социално дружество " Направено с обич " - гр. Перник, обичаен сътрудник на Сдружение с нестопанска цел " Дунавско зарево ".

Отсдружението са извънредно признателни на Община Русе, че още веднъж подаваръка при осъществяване на благотворителнитеим дела.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР