Коледните празници са обичани и чакани с голямо нетърпение всяка

...
Коледните празници са обичани и чакани с голямо нетърпение всяка
Коментари Харесай

Как да влезем във форма след коледното преяждане

Коледните празници са обичани и чакани с огромно неспокойствие всяка година. Тогава имаме време да се забележим и да прекараме повече време с околните си хора. Но от време на време около тези срещи здравословният ни метод на живот остава на втори проект, а ние се отдаваме на повече похапване и релакс. И по този начин до момента в който се местим от масата на дивана се снабдявам с няколко кг от горната страна, написа уеб сайтът life.dir.bg.

След като празниците отминат доста от нас си задават въпроса по какъв начин да се върнат към остарялата си форма. Ето няколко стъпки, с които можете да подобрите положението си.

1. Хранете се постоянно, само че в дребни количества

Това е значимото, тъй като предотвратява да се стигне до положение на преяждане или апетит. Много от нас вършат огромна неточност, когато стоят гладни денем, с цел да може вечер, когато седнат на трапезата на опитат от всички вкусни гозби.

2. Пийте повече вода

Хубаво е да започнете да пиете повече вода, с цел да може организмът ви да се детоксикира. И като споделяме доста вода това не значи по 8 чаши дневно, тъй като всеки един от нас се нуждае от друго количество вода дневно, а това зависи от килограмите ви. Може да хапвате повече зеленчуци, супи и смутита.

3. Тренирайте

Студеното време служи много постоянно за опрощение на трениращите хора, само че е желателно да не се стопират тренировките, тъй като възвръщането на остарялата им фигура би било много по-трудно. Но все пак, в случай че сте решили да е отдадете на цялостна отмора, то ще е добре още при започване на идната година да се върнете към тренировките.

4. Спете до 8 часа

Толкова постоянно не можем да осъзнаем, че сънят е изключително значим освен за хубостта ни, само че и за нашата форма. Когато тялото ви страда от липса на задоволително сън, се включват два хормона - грелин и лептин, които са отговорни да изпитвате непрестанен апетит и това води до преяждане.

5. Поставете си цели

Процесът на слагане на цели е доста значим, тъй като ви оказва помощ да поддържате високо равнище на мотивация. Ефектите от вашата диета и извършения са забележими след известно време, тъй че има опция да се демотивирате. Тук е моментът, в който би трябвало да си поставите някои цели. Не мислете за нещо голямо, а за нещо просто, лимитирано във времето и реалистично. Една по-голяма цел може да бъде разграничена на по-малки цели, които могат да ви оказват помощ да постигнете това, което желаете.

Въпреки че зимните празници са интервал на обичайни храни и понижаване на физическите извършения, някои спортни препоръки могат да ви оказват помощ да се върнете във форма. Не бъдете строги към себе си и не мислете единствено за фитнес залата. Някои извършения могат да се вършат вкъщи,а в случай че намерите другар за извършения ще бъде по-лесно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР