Коледните празници несъмнено са най-вълшебното време от годината. Разбира се,

...
Коледните празници несъмнено са най-вълшебното време от годината. Разбира се,
Коментари Харесай

5 идеи за вкусна коледна закуска

Коледните празници безспорно са най-вълшебното време от годината. Разбира се, с изключение на насладата в очите на околните ни и прекараното време дружно, едно от най-важните неща за този интервал са вкусните лакомства. Изкусно подредените трапези, мирисът на канела и портокал като че ли ни връщат в детството. Днес ще ви дадем няколко оферти по какъв начин може да зарадваме фамилията в коледната заран, поднасяйки закуската стилно.
1. Топъл чай от ябълки и джинджифил
Надали има нещо по-подходящо за коледната заран от топъл чай с джинджифил, щипка канела и сушени ябълки. Той ще възвърне виталния ви тонус, зареждайки ви с пикантната сила на джинджифила, а комбинацията с ароматна ябълка и внимателен усет на канела ще възбуди сетивата ви. Разбира се, с цел да сгреете и душата на вашето семейство, а освен тялото, поднесете коледната напитка в сладурски чаши.
2. Домашни бонбони от кашу
Със сигурност имате останали ядки от Бъдни вечер. Страхотен метод да ги оползотворите е като извършите вкусни и здравословни бонбони от кашу. Ще имате потребност от 100 грама кашу, накиснато за 4-5 часа, 3-4 с.л. разтопено кокосово масло, 1-2 с.л. годжи бери, 2 ч.л. Сироп от агаве и 1 ч. л. дестилат от ванилия. Всички артикули се поставят в блендер и се смилат до тънко пюре. Сместа се разпределя в силиконови формички, които след това би трябвало да стегнат в хладилника. Страхотен метод да поднесете бонбоните е в стъклен буркан, който ще ги резервира и свежи за по-дълго!

3. Лека закуска с овесени ядки, банан и чиа
Разбира се, коледната закуска по традиция включва баница. Но няма нищо неприятно в това, в случай че желаете да изненадате фамилията си с по-нетипична и по-лека опция като овесени ядки, банан и чиа. Необходимите артикули са: 1 чаша овесени ядки, 2 супени лъжици чиа семена, 1 огромен узрял банан, намачкан, 1/4 чаша скучани орехи, 1 чаша неподсладено бадемово мляко и малко мед за спомагателна наслада. Всичко се смесва и се оставя да престои няколко часа. За тази вкуснотия ви предлагаме да се „ обзаведете “ с, които ще прибавят още коледно въодушевление.

4. Домашните меденки на баба
Наближи ли Коледа, има един мирис, който връща всички ни в детството – този на домашно изпечени меденки. За да материализирате този спомен в чудноват десерт, ще имате потребност от 3 яйца, 1 1/2 чаена чаша захар, 1 1/2 чаена чаша олио, към 500 гр брашно, 2-3 цялостни супени лъжици мед, 2 ванилии, 1 ч.л.канела и 1 ч.л. Сода за самун.
Разбийте яйцата с миксер, след което прибавете захарта, щипка сол и меда. Отново разбъркайте.В пресятото брашно прибавете содата. На тънка струйка сипете олиото, след което яйчената примес и ванилията. По предпочитание можете да сложите малко стафиди и начукани орехи. Омесете приблизително меко тесто, не би трябвало да полепва по пръстите. Разточете на дебелина към 0,5 см и изрежете с формичките, които имате.Печете меденките в авансово загрята на 170 градуса фурна върху хартия за печене. А когато са подготвени ги поставете върху. Гарантираме ви, че с тази рецепта ще съберете цялото семейство, а благодарение на ИКЕА ще я извършите още по-празнична и специфична.

5. Бисквитки с портокал и орехи
Идеални както за закуска, по този начин и за коледния следобяд, когато гледате „ Сам у дома “, тези бисквитки ще станат обичани на цялото семейство. Продуктите, които ще ви трябват, са: 80 гр меко масло, 50-60 грама захар, 1 яйце, 100 грама брашно, 1 ч.л. Бакпулвер, 2 ч. л. еспресо на прахуляк или нес кафе на прахуляк, 120 гр орехи - смлени на едро или накълцани, 100 гр течен шоколад и кората на един портокал.
Загрейте фурната до 180 градуса. Разбийте на равен крем маслото и захарта. Добавете яйцето и кафето и разбийте до цялостното асимилиране на кафето, изключително в случай че сте избрали нес кафе.
Бакпулверът и брашното се пресяват и се прибавят към маслената примес. Разбърква се добре. Добавете 40-50 гр от нарязаните орехи в тестото и разбъркайте.
Поставете останалите орехи в купа. Вземайки от тестото с лъжичка, оформете с леко влажни ръце топчета, огромни колкото лешник. Оваляйте в орехите. Поставете на 3-4 см едно от друго в тава, покрита с хартия за печене. Топчетата се разливат при печенето отмерено и се трансформират в плоски бисквити. Печете 10 минути в загрята фурна. Извадете, оставете да се охладят леко. Слепете две по две с шоколадовия крем. След това сервирайте на цялото семейство в поднос и чай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР