Коледните и новогодишните празници приключиха, но последствията от тях под

...
Коледните и новогодишните празници приключиха, но последствията от тях под
Коментари Харесай

Супер тяло с детокс режима на Неви

Коледните и новогодишните празници завършиха, само че следствията от тях под формата на няколко насъбрани килца не престават да ни изтезават през целия януари. Факт е, че мнозина от нас са прекалили с потреблението на висококалорична храна и алкохол, и то в много къс интервал от време. Това се отразява освен на нашата визия, само че и на метода, по който се усещаме. Ето за какво се обърнахме към диетолога и нутриционист Невена Трифонова - Неви, която изясни по какъв начин да детоксикираме тялото си след огромното преяждане. Тя предложи и 2-дневно меню за филтриране на организма.

Най-важният съвет на Неви е: Не изпадайте в суматоха! Нормално е да се усещаме подути и да сме нараснали тежестта си след потреблението на по-големи от естествените количества храна и алкохол. За да не влошим обаче положението си, би трябвало да бъдем спокойни и да планираме добре идващите си стъпки. Целта е да изградим един детоксикиращ хранителен режим, който да следваме, само че и да намерим време да включим физическата интензивност в всекидневието си. Организмът ни има свои лични процеси, благодарение на които изхвърля токсините от тялото ни. Когато обаче тези отрови биват натрупвани фрапантно, както се случва по време на коледните и новогодишните празници, е добре да помогнем на тялото си да се пречисти от тях.

Мнозина се питат какво значи детоксикиращ хранителен режим, има ли храни, които би трябвало да включим в него, както и такива, които да заобикаляме за избран интервал от време.

По думите на Неви, това е вид хранителен режим, който бива изготвян, с цел да укрепи функционалностите на черния дроб, бъбреците и дебелото черво. Следва се в продължение на най-малко 7-14 дни за най-благоприятен резултат. Има няколко типа храни, които е добре да се заобикалят. Напълно се изключват прясното мляко, месото и саламите, захарта, газираните питиета, алкохолът, солта, кофеинът. Храните, които би трябвало да доминират, са сезонните плодове и зеленчуци, натуралното кисело мляко, билките. Добре е също по този начин да хидратираме организма си с обилие от течности (вода, чисти чайове, натурални сокове). Ябълките да вземем за пример са добър избор за храна по време на детокс режима, тъй като са богати на фибри и са доста потребни за положителната функционалност на дебелото черво, а магданозът е богат на желязо, калций, антиоксиданти и витамин C. Тази невероятна билка оказва помощ за възстановяване на функционалността на бъбреците, което ги прави по-способни да филтрират токсичните субстанции от кръвта.

Някои от най-честите признаци, които алармират за това, че в тялото ни са „ складирани ” огромни количества отрови и свободни радикали, са отичане на корема, газове и запек, непрекъснато възприятие за отмалялост и тежест, хормонален дисбаланс, главоболие, гадене. Ако в продължение на няколко дни тези признаци не отминат, то в действителност имате потребност да пречистите тялото си посредством уравновесено хранене и спорт, поучава диетоложката.

Излъжете калориите, с цел да сте здрави

Неви разкри няколко трика, с които можем да улесним завръщането си към едно по-балансирано и здравословно хранене. Самата тя също ги употребява, по тази причина се радва на прелестна фигура.

Оказва се, че най-лесният метод да направляваме калориите, които консумираме, е като си водим мемоари. „ Аз да вземем за пример постоянно имам на вратата на хладилника си листчета, на които протоколирам всяко нещо, което похапвам или пия. Убедена съм, че по този начин ще свикнете да налагате самоконтрол върху дейностите си и доста елементарно ще се отървете от последните насъбрани килограми ", уверена е диетоложката. Друга тактичност, която самата тя ползва, е постоянно да си прави лист за извършване на покупки, преди да влезе в хранителния магазин. „ Убедете се, че първи в листата ви са плодовете и зеленчуците! Водата също е значима. Хидратирайте се! Пийте вода, даже да не се чувствате жадни! По-голямата част от нашето тяло се състои точно от вода. Когато поддържаме тялото си добре хидратирано, подкрепяме естествените процеси в него, а и този на детоксикацията ", предлага Неви.

Вкусно и потребно

Пречистващо антиоксидантно смути

Съставки за 1 смути:

2 фурми или 1ч. л. мед

½ зелена ябълка с кора

½ киви

1 купичка бейби спанак

малко магданоз

100 мл вода + сок от лимон

1 с. л. чия

Сложете всички съставки в блендера и се насладете на това пречистващо организма смути!

Бананови палачинки

Съставки за 4-5 палачинки:

1 междинен банан

30 г суроватъчeн протеин*

2 белтъка

45-50 грама овесени ядки

1с. л. стафиди

В огромен съд обелете банана и го намачкайте благодарение на вилица. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре. На загрят незалепващ тиган или в специфичен съд за палачинки поставете сместа и оставете за към 1 минута на всяка страна.

*Ако нямате протеин, може да приготвите палачинките със 100 грама скир.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР