Коледните и новогодишните празници отминаха, но добрите дела в Асеновград

...
Коледните и новогодишните празници отминаха, но добрите дела в Асеновград
Коментари Харесай

Младежи от Асеновград с мисия - да помагат на нуждаещи се

Коледните и новогодишните празници отминаха, само че положителните каузи в Асеновград не завършват с празничните дни. Учениците от Общинския юношески съвет в града са си сложили задача. А тя е да оказват помощ на нуждаещи се асеновградчани. С тази цел те проведоха базари и други благотворителни начинания за 4-годишната Ева Чолакова, страдаща от " Сарком на Юинг ", чиято терапия се организира в Германия.
Само от последното мероприятие младежите събраха сума в размер на над 1 200 лв.. Средствата постъпиха по сметката на детето, като дарения, след извършения базар, наименуван ``Коледни усмивки``. Освен изделията, като украсени бутилки и свещи, коледни венци и други, които бяха ръчно направени от членовете на Общински юношески съвет, се продадоха и две футболни фланелки на " ЦСКА " и " Левски ". Те бяха дарени от един от членовете на младежката организация и препоръчани на търг, който се организира в обществената мрежа. В последна сметка тениските бяха продадени за по 100 лв. всяка. В благотворителната идея своя принос за Ева оставиха и съветници от Общинския съвет на Асеновград.

Следващата благородна самодейност, с която се заемат учениците от Младежкия съвет, е събирането на средства, с което да бъде подкрепено лекуването на Лизавета Иванова. За момичето локалният парламент също отпусна средства в размер на 5 000 лв.. Лиза страда от множествена склероза и с цел да не остане парализирана на инвалидна количка се нуждае от вливки, които би трябвало да й се създадат на всеки три месеца за избран интервал от време. За да подкрепят концепцията, младежите предоставиха останалите от коледния базар за Ева произведения на към този момент проведения от друга асеновградчанка подобен, за Лизавета. Следващата им стъпка е да разпространят кутии за дарения по града в обекти, като магазини, заведения, фитнес зали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР