Коледните фотосесии напоследък са все по-търсен подарък за празника. Традицията

...
Коледните фотосесии напоследък са все по-търсен подарък за празника. Традицията
Коментари Харесай

Благотворителни фотосесии в помощ на дете с церебрална парализа

Коледните фотосесии в последно време са все по-търсен подарък за празника. Традицията да се вършат фамилни фотоси още веднъж се възражда, а всеки желае да изживее и запечати мемоари от това време на годината. Две фотографки вземат решение, че с работата си могат да оказват помощ на дребния Самуил, който страда от детска церебрална парализа. Те ще дарят събраната суми от фотосесиите през вчерашния ден за рехабилитацията на момчето в Турция.

Катя и Ели се занимават с снимка от 10 години. Впечатлени и въодушевени от фамилиите и децата, които идват при тях, те вземат решение да вършат и фамилни и детски фотографии. И по този начин към този момент 7 години.

Ели, фотограф: И изключително по Коледа тук е огромна забава. Идват от всевъзможни възрасти деца, от бебета до пораснали деца и всички са с коледни дрешки, настроения, колкото и да е претрупан миг за нас, е супер зареждащ и супер занимателен.
Преди години техни клиенти стават и родителите на дребния Самуил. А през днешния ден с изключение на другари на фамилията двете девойки са и " спасители " на детето.

Катя, фотограф: Ние желаеме децата, всички да имат свободата и шанса да живеят обикновено и да се радват на детски игри, смях, забавление и по тази причина посредством работата си - това е най-лесният метод ние да помогнем.
Малкият Самуил е на годинка и два месеца. Роден прибързано, в резултат на увреждане на мозъка, през днешния ден той е с диагноза детска церебрална парализа. За страдание обаче рехабилитациите, които вършат тук не са задоволителни за напредването на Самуил и има потребност от усилена рехабилитация в Турция.

Мария, майка на Самуил: За тази Коледа си поисквам да успеем да съберем паричките и да заминем за Турция. Вече за идната може би Самуил, не може би, а сигурно Коледните фотосесии да са му, тичайки тук из това студио. София, сестра на Самуил: - Да се научи да върви брат ми. - За да може дружно? - За да може дружно да пристъпен.
За родителите на Самуил няма ден без рехабилитация, няма и ден без сълзи. Те обаче имат вяра, че с позитивизъм, религия и самообладание ще оказват помощ на сина си да проходи.

Катя, фотограф: Доброто е една жива мощ, която би трябвало да продължава през цялата година, а освен по време на Коледните празници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР