Коледните бонуси на служителите в съдебната система ще са в

...
Коледните бонуси на служителите в съдебната система ще са в
Коментари Харесай

Коледен бонус в съдебната система: Заплата и половина плюс ранг |

Коледните бонуси на чиновниците в правосъдната система ще са в размер на една и половина съществена заплата плюс сан, оповестява. Необходимите средства за наградите са 20 257 058 лева, стана ясно от днешното съвещание на Пленума на Висшия правосъден съвет през днешния ден.

За профилираните съдии и прокурори ще има в допълнение до три заплати плюс сан.

6 300 043 лева от нужните средства са от неразпределения размер по параграфа за заплати в правосъдния бюджет, а останалите 13 957 012 лева са обезпечени от бюджета на Висш съдебен съвет и от перата за прехрана и за придобиване на дълготрайни материални активи.

Всеки началник на съд и прокуратура ще би трябвало да съобрази критериите в разпоредбите при разпределяне на
бонусите. Според тях наградите не се изплащат при влезнала в действие присъда с наказване " отнемане от независимост " за съзнателно закононарушение и при дефинитивно решение за налагане на дисциплинарно наказване.

Освен това
бонуси няма да има и при покачване на обвиняване за осъществено съзнателно закононарушение от общ темперамент до привършване на делото, при приемане на оценка " приемлива " на последната препоръка, при висящо дисциплинарно произвеждане до приключването му и при подаване на оставка при формирана дисциплинарка с предложение за освобождение от служба.

Тази година коледните
бонуси за магистратите са по-високи спрямо 2019 година Тогава бюджетната комисия на Висшия правосъден съвет реши, че сумата не може да надвишава една съществена заплата с възнаграждението за съответния сан. През 2018 година наградата беше 43.5% от главната заплата, напомня в. " Сега ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР